Det er langt bedre at sikre 15 arbejdspladser på Fregatten Jylland end at poste kulturpenge i Arbejdermuseet og Kunsthal Charlottenborg, mener Michael Aastrup Jensen.

Det er langt bedre at sikre 15 arbejdspladser på Fregatten Jylland end at poste kulturpenge i Arbejdermuseet og Kunsthal Charlottenborg, mener Michael Aastrup Jensen.

Fjern kulturstøtten til Arbejdermuseet og brug den i Østjylland

Venstres østjyske folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen vil, hvad han benævner "københavneriet" til livs på kulturens område, fordi det svækker de østjyske kulturinstitutioner

Af
Af Lars Norman Thomsen

Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, præsenterede i dag et konkret forslag til redningsplan for Den Gamle By, Landbrugsmuseet Gammel Estrup og Fregatten Jylland, der vil blive hårdt ramt på økonomien, hvis regeringens forslag til Finanslov 2013 bliver gennemført.
Det skete på et fællesmøde på Fregatten Jylland for østjyske politikere og kulturfolk.
På mødet foreslog Michael Aastrup Jensen at omfordele kulturmidler fra København til Østjylland.

Venstre vil omfordele 7,5 millioner kroner ved at reducere tilskuddet til Kunsthal Charlottenborg og fjerne støtten til Arbejdermuseet og i stedet lagde midlerne gå til Den Gamle By, Landbrugsmuseet Gammel Estrup og Fregatten Jylland.
"Kunsthal Charlottenborg er langt fra nogen publikumsmagnet. Sidste år var der kun 7.600 betalende gæster på museet. Det står langt fra til mål med de knap ni millioner, som regeringen vil forære museet," siger Michael Aastrup Jensen
"Arbejdermuseets udstillinger er ensidige og ren reklame for venstrefløjen. Det er da fint, hvis Socialdemokraterne og LO vil have et museum, men så må de selv finansiere det."

Det lokale folketingsmedlem vil gerne være bannerfører for en kulturpolitik, der "sikrer en bedre balance mellem hovedstaden og resten af Danmark:"

Ligesom han er fortaler for, at "styrke museer med en bred folkelig appel frem for smalle udstillinger for eliten."

null

Publiceret 05 September 2012 14:33