Amanda Seafoods A/S var den første danske konservesproducent, der introducerede MSC-mærket torskerogn, makrel og kippers. Pressefoto.

Amanda Seafoods A/S var den første danske konservesproducent, der introducerede MSC-mærket torskerogn, makrel og kippers. Pressefoto.

En smækker fisk smækker med halen

Kattegatcentret fejrer Fiskens Dag på lørdag

Af
Af Nicole Wolter

Den årligt tilbagevendende og landsdækkende Fiskens Dag lørdag 8. september er ikke kun for sjov. Dagens mål er at sætte fokus på fisken som en råvare, men det er vigtigt også at vide, at ikke alle fisk er gode at spise.
Mange af dem er nemlig udrydningstruede, ligesom fiskeriet også er en fare for havets biodiversitet.
Besøgende kan blandt andet nyde MSC-mærkede smagsprøver fra producenten Amanda Seafoods A/S, som allerede i 2008 valgte at tilslutte sig MSC-samarbejdet for at gøre det lettere for forbrugeren at vælge bæredygtigt fangede fisk til indkøbskurven.

Leg og læring på en gang

Kattegatcentret sørger selvfølgelig også for muligheder for lærerig leg.
Der er blandt andet en hinkebanen for de mindste, hvor de bevæger sig i et vandløb med grønne og røde fisk og MSC-mærker. Man kan også tage på opdagelse med Havets Ven klokken 14.30 og få viden om, hvad man skal gøre for at træffe bæredygtige valg, når man køber fisk.
Når dykkeren klokken 13 dykker ned i Oceanariet, har han i dagens anledning fokus de danske fisk, vi kan spise med god samvittighed.
Ellers er det selvfølgelig oplagt at besøget den virtuelle restaurant i oplevelseszonen Havet i Maven, hvor de spisende gæster får en løftet pegefinger, når de bestiller grillede tigerrejer med ananas og bok choi.


Læs mere:

Se fiskensdag.dk, kattegatcentret.dk og hvaforenfisk.dk
Fiskens Dag arrangeres af Landbrugsrådet med tilskud fra Fødevareministeriet og EU

Publiceret 05 September 2012 21:14