Dæk, motorbrøl, røg og masser af hygge ved Mosten Raceday.
Foto: Leo Jakobsen.

Dæk, motorbrøl, røg og masser af hygge ved Mosten Raceday. Foto: Leo Jakobsen.

Fotogalleri:

Masser af roser til Mosten Raceday

Folk kommer langvejs fra for at være med til Mosten MC's Raceday i Bode Enge

Af
Anette Bonde

Det er en meget tilfreds Hans Jørgen Hitz, hovedarrangør af Mosten Raceday, Lokalavisen træffer mandag eftermiddag. Raceday er netop overstået, oprydningen er i fuld gang, og der er mange fine oplevelser og momenter at kigge tilbage på.

"Europas bedste bane"

Hans Jørgen Hitz lægger vægt på, at dagene siden torsdag, hvor lejren åbnede klokken 12 og de følgende tre dage, har været præget af hygge, ræs og god musik. Arrangørerne har oven i købet indkasseret en masse ros for både banen og arrangementet som sådan.
"For eksempel kalder den regerende Europamester banen for Europas bedste", smiler Hans Jørgen Hitz. Han kan også lige nævne, at en gut kom helt fra Canada på sin Europatur blot for at køre hos Mosten MC.

7000 deltagere

Der er mange kørere og endnu flere tilskuere. I år var der 196 starter, og antallet af gæster nåede op på omkring 7000. Mange lande er repræsenteret i de fire dage - Holland, Tyskland, Sverige, Norge, Danmark, England med mere. Men familien Djursland har også fået lyst til ræs og dæk.
"Der er flere og flere lokale, der er med. Vi får jo også hjælp af lokale foreninger, så Raceday har et godt fundament i lokalsamfundet."
600 hjælpere fra Rougsø FF, Ørsted IF, en klasse fra Paderup og andre foreninger hjælper til.
"Vi er kun 34 medlemmer af Mosten MC, så alene kunne vi ikke klare det."
Hans Jørgen Hitz opsummerer:
"En perfekt weekend med godt vejr. Masser af godt ræs, god musik, god stemning og god ro og orden. Og ingen uheld."

Ved Raceday i år var der 196 starter. Hver af dem kører tre kvalifikationer, hvilket vil sige, at der var en start i minuttet om fredagen.
Raceday åbnede torsdag klokken 10, fredag blev der kørt kvalifikation og lørdag var der finaler.

Publiceret 04 September 2012 09:00