Ryomgård Distriktråds formand Kirting Olesen fortstår ikke, hvorfor Ryomgård ikke er udpeget som hjemsted for et nyt bibliotek i en ny biblioteksplan, der endnu ikke er politisk behandlet.

Ryomgård Distriktråds formand Kirting Olesen fortstår ikke, hvorfor Ryomgård ikke er udpeget som hjemsted for et nyt bibliotek i en ny biblioteksplan, der endnu ikke er politisk behandlet.

Ryomgård glemt i biblioteksplan?

Det undrer Ryomgård Distriktsråd, at byen ikke indgår som hjemsted for et nyt bibliotek i ny biblioteksplan

Af
Af Lars Norman Thomsen

Distriktsrådene i Kolind og Ryomgård har indgået en gentleman agreement om, at man i Kolind kæmper for at få et nyt rådhus/jobcenter placeret i byen, medens man i Ryomgård skal have et nyt bibliotek.

Tilsyneladende kender de mennesker, der er langt fremme med at lave en ny bibilioteksplan for Syddjurs, ikke til denne ikke nedskrevne aftale, for de er gået uden om Ryomgård i deres anbefalinger af, hvor fremtidens fire biblioteker skal placeres. Det skal de, ifølge oplæget, i fire af de fem hovedbyer: Ebeltoft, Rønde, Hornslet og Kolind.

Ryomgård størst

“Vi er stærkt forundret over, at Ryomgård ikke indgår som en af disse hovedbyer. Ryomgård er blandt de 4 største af kommunens 5 hovedbyer,” skriver formand for Ryomgård Distriktsråd, Kirting Olesen, i et brev til bibliotekschef Elisabeth Kirkebæk, Syddjurs Kommune.

I brevet henviser han til, at Ryomgård ved årsskiftet havde 2.376 indbyggere - Kolind kun 1.768.

Yderligere at befolkningstilvæksten ser ud til at blive væsentligt større i Ryomgård-Pindstrup området end i Kolind.

“Vi kan ikke se, at der i det foreliggende udkast til Biblioteksplan er saglige begrundelser for at vælge kommunens mindste hovedby frem for Ryomgård,” lyder Kirting Olesens konklusion i skrivelsen.

To muligheder i Ryomgård

Ryomgård Distriktsråd har tidligere vist PUK-udvalgsformand Jesper Mathiesen ved selvsyn, at der i midtbyen er en en egnet grund, som vil kunne huse et nyt bibliotek.

Alternativt har Distriktsrådet peget på det nuværende posthus i byen, der bliver ledigt pr. 1. marts 2013.

“Da vi kan se, at også aldersfordelingen indgår som et element i de samlede overvejelser, gør vi opmærksom på at såvel faktisk som relativt bor der i Ryomgård området flest uge under 25 år,” påpeger Kirting Olesen, der også henviser til, at Ryomgård er Djurslands trafikknudepunkt.

“Set ud fra et trafikmæssigt synspunkt, så betjener den kollektive trafik til og fra Ryomgård et større område end Kolind,” mener Distriktsrådets formand.

Publiceret 04 September 2012 13:00