Formand for 100% til børnene, Torgny Møller, modtager donationen af Inge Alsen fra Inner Wheel Rønde.

Formand for 100% til børnene, Torgny Møller, modtager donationen af Inge Alsen fra Inner Wheel Rønde.

Penge fra Rønde til børn i Afrika

Inner Wheel Rønde har doneret et beløb til hjælpeorganisationen 100% til børnene

Af
Af Martin Schultz

I Kenya arbejder Signe Møller og hendes organisation 100% til børnene med at gøre en forskel ved at hjælpe hundredevis af udsatte børn og familier.

Det arbejde vil Inner Wheel Rønde gerne støtte og har derfor doneret overskuddet på 2500 kr. fra et arrangement i januar.

”Inner Wheel Rønde vil gerne give penge til et lokalt initiativ. Da Signe Møller tidligere har holdt foredrag i Inner Wheel regi, synes vi det var nærliggende at støtte hendes projekt,” siger Inge Alsen fra Inner Wheel Rønde.

En øjenåbner

Signe Møller er vokset op på Vrinners Hoved og har gået i skole på Molsskolen og på Rønde Gymnasium. Hun er uddannet kaospilot og blev involveret i evalueringen af fattigdomsprojekter i Kenya, Indien og Sydafrika.

”Det var i den forbindelse at Signe mødte børnene på lossepladsen i Kibarani ved Mombasa i Kenya,” fortæller Torgny Møller, Vrinners. Han er i dag bestyrelsesformand for hjælpeorganisationen 100% til børnene, som hans datter i 2007 tog initiativ til efter mødet med de kummerlige forhold på lossepladsen.

En uegennyttig indsats

100% for børnene arbejder med flere projekter, men hjælper især børnene omkring lossepladsen i Kibarani med mad, skolegang og sundhed. Nye initiativer er støtte til børn med særlige behov, støtte til børn på New Hope's skole og børnehjem, og senest et projekt for at give børn i Ghana adgang til skole og sundhed.

Signe Møller har fået meget anerkendelse for sin uegennyttige indsats for børnene i Kenya og fik blandt andet tildelt Alt for Damernes Kvindepris i 2010.

100% til børnene Er en registreret velgørende organisation i Danmark Arbejder målrettet på at hjælpe flest mulige børn på den bedst mulige måde Har sit sekretariat på Vrinners Hoved Læs mere på www.100pct.dk

Publiceret 04 September 2012 09:41