Christian Rygaard (forreste række i grønt) er kommet flot fra start i denne sæson. Lørdag nappede han et straffespark, der pillede den sidste luft ud af tst.

Christian Rygaard (forreste række i grønt) er kommet flot fra start i denne sæson. Lørdag nappede han et straffespark, der pillede den sidste luft ud af tst.

Lokalavisen Cup:

Målmand Rygaard holder lukket alle ugens dage

Efter den dårlige præstation mod Vivild, var Aastrup-Hammelev til at kende igen i lørdagens opgør mod ikke uefne tst i Serie 2

Af
Af Lars Norman Thomsen

Aastrup-Hammelevs unge nyoprykkere til Serie 2 tog en eklatant revanche for den svage indsats i lokalopgøret mod Vivild i sidste spillerunde, da holdet lørdag eftermiddag havde besøg af tst.
Gæsterne startede ellers som lyn og torden og skabte 3-4 store chancer i løbet af de første ti minutter. Heldigvis var målmand Christian Rygaard på sin post, og en enkelt gang måtte højrebacken Jeppe Thommesen redde på stregen.
"Herefter kom vi bedre med, vi overtog mere og mere af spillet, og i det 34. minut kom vi foran 1-0 på et hovedstød af Christian Gubi efter et flot oplæg af Nicolai Jarsmer," fortæller Aastrup-Hammeleves spillende træner Jacob Stensgaard.
Inden scoringen havde en tst spiller fået gult kort for et frispark, og tre minutter før pausen kom samme spiller i klammeri med Aastrup-Hammelevs Martin Fiehn.

Det takserede dommeren til gult kort til begge spillere, og dermed måtte tst spille kampen færdig med blot 10 mand.
 

Rygaard

Trods en spiller i overtal startede hjemmeholdet anden periode nervøst og usammenhængende.
"Vi havde bolden meget, men havde uhyre svært ved at komme til chancer," forklarer Stensgaard.
Efter et kvarter indtraf en afgørende episode, da tst fik tildelt et straffespark.

Målmand Rygaard, der stod fast hos FC Djursland i Danmarksserien sidste efterår, viste igen, at han er gjort af et specielt stof. Han nappede straffesparket, der ellers sad placeret helt ude ved den ene stolpe.
Redningen trak tæppet helt væk under tst, og resten af opgøret stod der Aastrup-Hammelev på.
I det 67. mint krøllede Mathias Busse læderet op i det ene målhjørne til 2-0.

12 minutter senere brugte Daniel Skak hovedet i fysisk forstand, og tre minutter før lukketid var det lynhurtige Frederik Kjærgaard, der takkede af med scoringen til 4-0.
 

Tilfreds med drengene

"Vi er meget tilfredse med kampen og spillernes indstilling. Det var meget vigtigt, at vi fik vasket tavlen ren efter nedturen i Vivild," lyder det fra Jacob Stensgaard, der erkender, at kampen også tippede til hjemmeholdets fordel på prekære tidspunkter: rødt kort og brændt straffespark. 
"Men vi skal ikke tage noget fra drengenes sejr. Vi spillede en god kamp og viste den rigtige indstilling, der blev fightet flot fra alle mand, men jeg vil fremhæve Nicklas Hansen som erobrede  mange bolde på midtbanen og selvfølgelig Christian Rygaard, som blev kåret til ”man of the match”."
Christian Rygaard har kun lukket to mål ind i fire spillerunder.
Den statistik satser han på at gøre endnu bedre, når bundholdet Kristrup kommer på besøg på Åstrup Stadion onsdag klokken 18.30.

Publiceret 03 September 2012 14:11