Jan Fischer må konstatere, at den årlige omsætningen af varer fra hylden med tobak og spiritus i forhold til for to år siden er faldet med 1 mio. kroner.

Jan Fischer må konstatere, at den årlige omsætningen af varer fra hylden med tobak og spiritus i forhold til for to år siden er faldet med 1 mio. kroner.

Nu er Jan også ramt

Nærkiosken i Hornslet mærker også krisens kradsen i butikken

Af
Mogens Greve

Formand for Hornslet Handel og indehaver af Nærkiosken i Hornslet, Jan Fischer, mærker nu også finanskrisens pust i nakken og har skåret ned på åbningstiden og afskediget personale.
Der vendes i disse år op og ned på indkøbsvaner og handelsmønstre. Danskere sparer, valfarter til grænsen - og handler i stadig stigende grad ind på nettet.
Nærkiosken i Hornslet og givetvis andre tilsvarende butikker som tidligere levede højt på at have åbent, når andre havde lukket, skærer nu ned på åbningstiden, mens andre gør klar til udvidede åbningstider, når lukkeloven bortfalder pr. 1. oktober.

Klynker ikke

"Jeg erkender tingenes tilstand og klynker ikke, men det er et faktum, at Hornslet vil få flere tomme butikker, hvis ikke der bakkes op om det lokale handelsliv," siger Jan Fischer.
Han har nu været nødt til at afskedige en 1/1 ansat medarbejder, mens deltidsstillingerne er skåret kraftigt ned.
En gennemgang viser, at der på et år har været en omsætning på en halv mio. kroner i tidsrummet kl. 18-20. 85 procent af salget var tobak som gav en fortjeneste på 29.000 kroner.
"Når det koster 110.000 kroner at holde åbent, hænger det bare ikke sammen, så nu har jeg åbent til kl. 19 mandag-lørdag - og til kl. 18 søndag."
Hornslet Handel vil fortsat gøre en fælles indsats for optimal service og imødekommenhed - og stå for enkelte større arrangementer i byen i årets løb.

Nærkiosken

Nærkiosken Er kommet med i butikskæden Nærkøb Har hver måned 500 pakker via GLS Pakke Shop og sælger klippekort for 50.000 kroner pr. måned Omsætningen i Danske Spil ligger langt over landsgennemsnittet, og Nærkiosken er på venteliste til også at tilbyde travsport. Om ikke så længe vil Nærkiosken invitere til TV-kampe sendt på Oddset Live, mens man samtidig kan spille på resultaterne.

Publiceret 02 September 2012 06:00