Anders Bjerre blev ti år ældre søndag 2. september, og han assistent Iddi Alkhag (24) sluttede opgøret humpende, men der kom sæsonens tre første point i hus.

Anders Bjerre blev ti år ældre søndag 2. september, og han assistent Iddi Alkhag (24) sluttede opgøret humpende, men der kom sæsonens tre første point i hus.

FC Djursland med i et absurd teaterstykke

Djurslændingene var bagud med 3-0 ved pausen, men vandt alligevel 5-4 over Kolding B i søndagens formiddagskamp

Af
Af Lars Norman Thomsen

FC Djurslands cheftræner Anders Bjerre kunne smile, trods alt, efter søndagens 5-4 sejr over Kolding B i Mosen i Kolding som gav djurslændingene sæsonens tre første point.
Men undervejs måtte han hele følelsesregistret igennem op til flere gange, så der var ikke noget at sige til, at han efter kampen ringede til sin kone og kunne fortælle, at hun fik en mand hjem, der var blevet 10 år ældre, mindst, på en formiddag i Kolding.
Det var nemlig et stykke absurd teater med Samuel Beckett som forfatter, som kampen mest af alt mindede om.

Opgøret i Danmarksserien startede klokken 11.00, og klokken 11.07 var FC Djurslands defensiv brudt ned to gange.
I det 26. minut blev det også 3-0, så alle i Mosen havde indstillet sig på en solid hjemmesejr.
"Det var forfærdeligt at se på," konstaterer Anders Bjerre.
"Vores udfordringer defensivt kom i den grad til udtryk, og selvfølgelig havde Kolding nogle dygtige angribere, der i perioder løb fra os, men det er igen undskyldning."

Dem omvendte verden

Allerede før pausen måtte Jimmi Ulstrup Søren gå ud med en fiberskade. Han blev erstattet af trænerassistent Iddi Alkhag, og i pausen tog Anders Bjerre konsekvensen af det dårlige spil og skiftede Emil Mortensen og Søren Winther ud.
"Jeg sagde til spillerne i pausen, at jeg kunne vælge og vrage, så Søren og Emil var ikke ringere end de andre, men i forhold til de taktiske justeringer blev det de to," siger Anders Bjerre.
Da spillerne løb på banen til 2. halvleg var det ikke med oprejste pander. Den kamp var i realiteten tabt.
En reducering af først Simon "KB" Christensen og siden af midtstopper Martin Møller tændte et håb hos djurslændingene.
Men da så Kolding B. midtvejs øgede til 4-2, var det svært at tro på point.
Jonas "JJ" Jakobsens scoring til 4-3 i det 80. minut var imidlertid signalet til en kompromisløs slutoffensiv, hvor den tidligere mesterbokser Simon Sørensen fuldstændig overtog scenen.
I det 88. minut dukkede fighteren over de fleste op i feltet og udlignede til 4-4, og i det 91. minut gentog han bedriften til 5-4.
Det var for nu, at bruge en Kurt Thyboe-klassiker af en metafor: "..den gamle veteran, der stadig bærer sit venstre hook som et smukt våben.."

 

Håber det boost'er spillernes selvtillid

Anders Bjerre håber, at sejren trods alt har givet et boost til spillernes selvtillid, selvom kampen også gáv grobund for nye dybe panderynker.
"Vi kan smile lidt af det hele og glæde os over tre point, medens Kolding virkelig må græmme sig. Vi havde heldet og marginalerne med os, som vi har manglet i de foregående kampe," konstaterer cheftræneren.
Iddi Alkhag formåede at komme helt i mål i de cirka 50 minutter, han var på banen, men det holdt meget hårdt.
"Han humpede rundt mod slutningen, men da vi havde brugt alle vores udskiftningsmuligheder, så måtte han fuldføre," fortæller Anders Bjerre.
FC Djursland møder lørdag Løgstør på hjemmebane. Også et af de hold, som djurslændingene skal kunne måle sig med i Danmarksserien.

Løgstør med topscorer Niels Peter Greth i spidsen vandt i denne weekend 2-1 over Lyseng.

Publiceret 02 September 2012 16:14