Benny Hammer sidder tilbage med en stor undren over forløbet med Amalias tvangsfjernelse.

Benny Hammer sidder tilbage med en stor undren over forløbet med Amalias tvangsfjernelse.

Benny Hammer:

“Kan simpelthen ikke gennemskue det”

Benny Hammer, mangeårig kommunalpolitiker, er forundret over hele forløbet med Amalia

Af
Anette Bonde

Familien til Amalia, der blev tvangsfjernet 2. juli, kontaktede undervejs kommunalpolitiker Benny Hammer. Han besøgte familien, hørte historien, og sidder tilbage med en stor undren over hele forløbet og ikke mindst over udfaldet.
"Jeg kan ikke forstå det. Og jeg kan ikke blive klog på, om jeg får den fulde sandhed. Jeg er frustreret som politiker, for jeg har mødt noget, som jeg overhovedet ikke forstår en skid af. At det er det tilbud, man har valgt. Jeg kan simpelthen ikke gennemskue det."
Selv om det kan være svært som lægmand at gå ind i den faglige vurdering af kommunens valg af anbringelsessted, undrer Benny Hammer undrer sig blandt andet over, at kommunen har valgt Grenen til Amalia.

"Underligt at vælge sådan et sted"

"Jeg synes, det er underligt at vælge sådan et sted, når Amalia har været på et opholdssted i en længere periode. Nu har man så en løsning, hvor familien helst ikke skal have kontakt med deres barn og Amalia ikke til sit netværk. Der er jo trods alt nogle ressourcer i det netværk. Jeg har svært ved at se, at dette tilbud er til fordel for Amalia."
Han hæfter sig også ved, at beslutningen om tvangsfjernelsen er foregået i ankestyrelsen.
"Det er en afgørelse, der tilsyneladende er lidt anderledes end det normale. Normalt har vi tvangsfjernelsesudvalget, men dette har ikke engang været den vej."
Benny Hammer er på grund af tavshedspligten forhindret i at få fuld indsigt i sagen.
"Der er tavshedspligt, og det skal der være. men det ser underligt ud. Ikke kun på grund af prisen."

Han peger på, at man normalt ville byde ind med et tilbud svarende nogenlunde til institutionen i Brovst, hvor Amalia tidligere har været anbragt, det vil sige cirka en mio. om året. Det er også cirka hvad en plads på et lokalt opholdssted som for eksempel Østergaard ville koste. En plads på Grenen koster 1,6 mio. årligt.
"Underligt. Også, når man tænker på, hvad det barn skal igennem. Det er meget begrænsende i forhold til omgang med familie og netværk. Og den pædagogiske model med tillidsniveauer på Grenen er sikkert godt i nogle sammenhænge, men jeg har svært ved at se, at det er godt i Amalias tilfælde."

null

Publiceret 02 August 2012 07:00