Daniel Skak Nielsen (7), her i FC Djursland-trøjen, har flyttet sit spillercertifikat fra Grenaa IF til Aastrup-Hammelev, og er klar til at spille for nyoprykkerne til Serie 2 i efteråret.

Daniel Skak Nielsen (7), her i FC Djursland-trøjen, har flyttet sit spillercertifikat fra Grenaa IF til Aastrup-Hammelev, og er klar til at spille for nyoprykkerne til Serie 2 i efteråret.

Lokalavisen Cup:

Nyoprykkere kan næsten ikke vente

Aastrup-Hammelev ser frem til de nye udfordringer i Serie 2 med forventningens glæde og med Daniel Skak Nielsen som ny mand i truppen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Ihukommende Søren Kierkegaards: "Af alle Glæder er Forventningens Glæde den største," er Aastrup-Hammelevs nyoprykkere i Serie 2 ved at gøre sig parate til efterårets spændende kampe, der også indbefatter lokalopgør mod Vivild, Auning og Hornslet.
Klubben, der i mange år har været flagskibet på Djursland, når det har gjaldt ungdomsfodbolden, satser nu åbenlyst også på seniorafdelingen, hvad oprykninger til de to bedste hold før sommerferien vidner om.
"Seriøs fodboldtræning på et højt niveau og et socialt sammenhold, som spillerne værdsætter højt, er forklaringen på vores gode resultater," lyder det fra Jacob Stensgaard, den spillende del af trænerduoen bag førsteholdet.
Han deler ansvaret for holdet med rutinerede Kim Busse, mangeårig ungdomstræner i klubben og far til førsteholdets topscorer - 25 mål i Serie 3 i foråret - Mathias Busse. Lillebroderen Andreas Busse spiller i AGF på U19 liga.

Tilgang af Skak

Aastrup-Hammelev er startet med at træne, og fremmødet har været på en imponerende16-18 stykker trods sommerferien.
Ny i flokken er Daniel Skak Nielsen, der bliver en markant forstærkning. Den teknisk velfunderede spiller har i flere omgange spillet med hos FC Djursland - senest i foråret.
Nu skifter han til Aastrup-Hammelev, og det er Jacob Stensgaard af gode grunde begejstret for.
"Skak er en spiller, som passer perfekt til vores måde at spille fodbold på, og hans erfaring og spillemæssige niveau forstærker os."
Også Emil Block fra forårets U19 trup i FC Djursland vil spille i Aastrup-Hammelev.
"Der kommer muligvis flere til, men vi skal 14 dage længere hen, før der er realiteter bag at kunne sige, at de spiller hos os. Vi er i kontakt med flere, som også har trænet med os."
Sikkert er det, at Christian Rygaard vogter målet på førsteholdet. Han er med i FC Djurslands trup, men i efteråret spiller han fast for barndomsklubben, som han også gjorde det i foråret, da han tabte kampen om målmandstrøjen i FC Djursland til Lasse Pedersen.
"Christian skal i et par måneder til Aalborg på skole, men vi hjælper ham økonomisk med at komme hjem til torsdagstræningen, og jeg forventer også, at vi har en aftale med en seriøs målmandstræner på plads i næste uge. Christian har ambitioner og stiller naturligvis krav om ordentlig målmandstræning."

Ingen afgang

Jacob Stensgaard har ikke hørt om spillere, der forlader klubben, så tilgangen øger kun konkurrencen i den forvejen stærke trup, hvor gennemsnitsalderen er tæt på 20-21 år. Flere af de unge - blandt andet Stefan Madsen, Frederik Husum og Nicklas Hansen - bor og læser/arbejder i Aarhus, men kører gerne hjem for at træne og spille kampe.

Stensgaard håber på et snarligt gensyn med Frederik Smed, der døjer med en knæskade. Den hurtige venstrebensspiller vil også i topform være en del af start-11'eren.
"Vi har en talentfuld trup, der er godt skolet fra ungdomsårene, hvor de fleste har spillet på højt niveau, og vi er yderste spændte på efteråret i Serie 2, hvor vi selvfølgelig kommer ud for helt anderledes modstand end tidligere. De seneste to års oprykkere er jo blevet sendt ned igen med fynd og klem."
Derfor er målsætningen også nu og her ydmygt blot at overleve i den første sæson og drage nyttige erfaringer.
"De her spillere er langtfra toppet endnu. Det handler om at bygge mere på dem i etaper, så de stille og roligt flytter sig spillemæssigt."
Træningsindsatsen er god - så god, at der med 24-26 mand i gennemsnit på de to ugentlige træningsaftener kan foretages en opdeling i to grupper på træningsbanen.
Andetholdet, der har Søren Nielsen, mangeårig ungdomstræner i klubben, og Bo Varmdahl som trænere, debuterer efter sommerpausen i Serie 3.
 

Træningskampe: Aastrup-Hammelev har aftalt følgende træningskamp forud for opstarten mdit i august: 4. august: Mod FC Djursland U19 8. august: Træningsstævne hos DGL Aarhus mod hold fra Jyllandsserien og Serie 1 12. august: Mod Lystrup (Serie 3).

Publiceret 26 July 2012 13:46