Et svævefly som det så ud i 1947, fotograferet ved Vandel. Arkivfoto.

Et svævefly som det så ud i 1947, fotograferet ved Vandel. Arkivfoto.

Svæveflyver på Hovedgaden i Rønde

Aarhus Svæveklub og Djurslands Bank i Rønde stiller et svævefly op ved Open ny Night

Af
Anette Bonde

Der bliver forskellige aktiviteter rundt om og udenfor butikkerne under Open by Night i Rønde i dag torsdag. Én af de mere opsigtsvækkende er Djurslands Banks event. Udenfor banken stilles der nemlig en svæveflyver op.
Filialdirektør Jacob Skovgaard fortæller, at banken ved tidligere lejligheder har haft andre fartøjer stående, som indgik i en konkurrence.
"Vi har haft en sportsvogn, motorcykel, vandscooter og en kajak. Vi manglede kun noget, der flyver,? smiler han.
Banken har allieret sig med forskellige foreninger, og begge parter har på den måde fået lidt opmærksomhed.
"Det er blikfang for banken, og foreningen bliver profileret ved sådan en lejlighed, hvor der er mange mennesker i byen."
Det er et pænt stort fartøj, sådan en svæveflyver, og der er derfor blevet lavet en del målinger på det seneste for at være sikker på, at der var plads nok på Hovedgaden.
"Vi har gået og målt op for at se, om det kan lade sig gøre. Det kan det. Hvis det kniber, åbner vi en af dørene i banken og så stikker vi én af vingerne indenfor."

Konkurrence om flyvetur

Djurslands Bank og Aarhus Svæveklub udlodder to medlemsskaber á et år inklusiv to prøveflyvninger. Udfordringen er at gætte målene på svæveflyveren.
Ved Open by Night er der i øvrigt også mulighed for at blive skrevet op til en infoaften onsdag 22. august klokken 17. Derefter vil man blive kontaktet af Aarhus Svæveflyklub med flere detaljer. Jacob Skovgaard mener, at der denne aften også vil være mulighed for at komme op og flyve efter 'først-til-mølle-princippet'.

null

Publiceret 19 July 2012 07:00