Lars Møller (S), formand for kultur- og udviklingsudvalget, konstaterer at Norddjurs kommunes erhvervsstrategi fungerer.

Lars Møller (S), formand for kultur- og udviklingsudvalget, konstaterer at Norddjurs kommunes erhvervsstrategi fungerer.

Norddjurs er i Top 20

Norddjurs Kommune er kommet i top 20 over vækstkommuner i Danmark

Af
Anette Bonde

Norddjurs Kommune er sprunget fra en plads som nummer 29 i 2009 til kommune nummer 19 i 2011 på ranglisten over vækstkommuner i Danmark. Det viser tallene i Ernst og Youngs aktuelle vækstindeks over, hvor gode landets 98 kommuner er til at sikre fremtidens vækstvirksomheder.
Kommunerne bedømmes på, hvor gode de er til at skabe gode rammebetingelser for vækstvirksomheder og entreprenører.

Erhvervsstrategien fungerer

Kultur- og udviklingsudvalgets formand Lars Møller ser den nye rangliste som et pejlemærke for, at kommunens erhvervsmæssige strategi fungerer.
"Vi ser nu resultatet af, at vi på mange fronter har skruet op for vores erhvervsservice, og vi oplever, at én indgang virker efter hensigten. Ringer en virksomhed, kan vi hurtigt vurdere, om det er en sag for VæksthusMidtjylland og StartVækst Norddjurs eller en kommunal erhvervsservice, der skal til. Også vores ny hjemmesiden www.startvækst-norddjurs.dk er godt kørende, og nyhedsmail sendes nu ud til lidt over 1000 modtagere."

Mikrovirksomheder

I øjeblikket er der mange forskellige projekter i gang. Blandt andet satses på at udnytte havets muligheder, og i foråret 2012 har 40 mikrovirksomheder uden for de større byer i projekt Vokseværket haft besøg af en erhvervskonsulent.
Lars Møller oplyser, at netop disse besøg har en god effekt.
"Vi har fokus på den gode dialog og vigtigheden af på tæt hold at få et billede af, hvad der rører sig i erhvervslivet i kommunen. Derfor har vi indledt en besøgsrunde til 30 virksomheder, som spænder fra helt små enkeltmands-virksomheder til mellemstore, og til helt store virksomheder. Hvem ved, måske kan vi ved næste måling nå top 10."

Publiceret 19 July 2012 13:00