Debat:

Vi skal sælge Norddjurs - ikke slukke

Af statsaut. ejendomsmægler Sofie Vogt, home Grenaa:

"Vi kan lige så godt slukke og lukke Norddjurs Kommune… den fornemmelse kunne man sidde tilbage med efter et nyhedsindslag på TV2 Østjylland 20. maj.

Fraflytning, huspriser der falder, mange huse til salg og lange udsigter for at få solgt. Facaden blev malet med den brede sorte pensel. Som lokal ejendomsmægler i home havde tv-stationen bedt mig om at medvirke i indslaget.

Jeg blev interviewet i godt 20 minutter sammenlagt, hvor jeg vægtede infrastruktur og vores muligheder højt, men der blev klippet 2 minutter ud med mine få negative udtalelser. Det er jeg naturligvis ked af, men mest ked af det, er jeg på Trustrups vegne, der lagde kulisse til indslaget.

Lad os være ærlige at erkende, at vi har en opgave foran os med at trække nye borgere til, men vi er allerede i gang og har heldigvis også gode muligheder.

Vi har billige boliger, vi er tæt på naturen, og vi har et aktivt, lokalt engagement i foreningerne. Her fremhævede jeg Trustrup Borgerforening, der jo ligefrem har inviteret tilflyttere til at kigge nærmere på byen. Jeg deltog selv på tilflytterdagen for nylig – for vi har samme mål: At sælge byen og kommunen bedst muligt.

Hvad skal vi så gøre? Kort fortalt skal vi alle tænke os som ambassadører for området, der fortæller de gode historier om at bo på Djursland. Kommende beboere skal forvente at investere tid og kræfter i deres nye lokalområde for at styrke kommunens tiltrækningskraft. Vi skal bakke op om det lokale erhvervsliv, de lokale butikker og ikke mindst om hinanden. Og vi skal gøre livet ekstra godt for børnefamilierne.

Vi er altså nødt til at være lidt tættere på hinanden, og det er der jo heldigvis også en værdi i. Og så er det da ingen hemmelighed, at vi gerne vil have Aarhus og Randers lidt tættere på = bedre infrastruktur, da vi ikke kan forvente, at begge ægtefæller arbejder i Norddjurs.

Alt i alt skal vi trods alt være glade for, at vi ligger tæt på et kraftcenter som Aarhus-området. Det gør, at det trods alt er muligt at bosætte sig på Djursland og arbejde udenbys…
Jeg er tændt på at sælge Norddjurs Kommune hver dag. Og tror på det – det er for tidligt, at TV Østjylland lukker og slukker for os…

PS. For god ordens skyld bør det nævnes, at TV2 Østjylland havde et positivt indslag fra Lyngby dagen derpå med fokus på det nye 'børneby-koncept'."

Publiceret 01 June 2012 12:31