Regitze Sørensen, gymnasielev på Grenaa Gymnasium og formand for VU Norddjurs, skoser undervisningsminister Christine Antorini for at blande sig i, hvor mange elever, der skal være i en gymnasieklasse.
Foto: Thomas Tolstrup

Regitze Sørensen, gymnasielev på Grenaa Gymnasium og formand for VU Norddjurs, skoser undervisningsminister Christine Antorini for at blande sig i, hvor mange elever, der skal være i en gymnasieklasse. Foto: Thomas Tolstrup

Debat:

Bland dig uden om Antorini

Af Regitze Sørensen, 1. g, Grenaa Gymnasium:

"Undervisningsministeren Christine Antorini (S) mener, at det er en rigtig god ide, at der kun går 28 elever i en gymnasieklasse, men hvem får egentlig noget ud af dette? Gør skolerne? Gør eleverne? Svaret hertil må være ingen af dem.

Gymnasierne er selvejende institutioner og burde således selv få lov til, at bestemme hvorvidt de vil have 28 elever i deres klasser eller flere.

Det må de fra den 1. august ikke længere – den frihed bliver taget fra dem. Antorini mener ikke, at det kan være rigtigt, at nogle elever skal sidde i vindueskarmene.

Selvfølgelig skal eleverne heller ikke det! Men kære Antorini. Måske burde du få lidt mere styr på lovgivningen i dit eget ministerium.

Der er nemlig love, som sætter krav til hvor meget plads, der skal være til eleverne i klasseværelserne, så skolerne netop ikke kan lave store klasser, hvis de ikke har kapaciteten til det. Eleverne får heller ikke noget ud af et elevloft – ikke andet end, at kommende elever kan få meddelelsen om, at de ikke kan komme ind på deres drømmelinje, fordi Antorini ikke synes, at der er plads til dem.

Det burde ikke være op til Antorini, men de enkelte skoler, som er tættest på undervisningsmiljøet, at afgøre hvorvidt man har plads til en elev eller ej. Klasseloft – nej tak!"

Publiceret 01 June 2012 10:37