"Købmanden" alias Finn Korsholm er forsat aktiv i Mørke Handelsstandsforening. Lige nu gælder kampen ny byskilte til byen efter, at Vejdirektoratet har været ude med riven.

Nye byskilte på vej til Mørke

Mørke Sparekasses fond har bevilget 25.000 kroner til anskaffelse af to byskilte

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det er slut med at opsætte de store bannere ved indkørslen til Mørke, som både idrætsforening og handelsstandsforening ellers har brugt flittigt de senere år til at reklamere for større arrangementer i byen som byfest og julefrokost og sågår også grundsalg.

Vejdirektoratets skrivebordsgeneraler har været ude med pegefingeren og bedt Mørke Handelsstandsforening og Mørke IF om omgående at stoppe dette foretagende.
Selv om de store bannere har stået på et privat jordstykke, er der ingen kære mor.

Vejdirektoratet vil ikke høre tale om noget, der lugter i retning af dispensation.

Byskilte som Rønde

Vejdirektoratets afgørelse har dog ikke fået Mørke Handelsstandsforening til at kaste handsken. Inspireret af Rønde Handelsstandsforening, som for et lille år siden fik opsat nye byskilte, vil Mørke nu arbejde på at få lov til at gøre det samme.

"Syddjurs Kommunes vejchef Arne Gynther har lovet, at kommunen vil støtte os, ligesom det var tilfældet i Rønde, og være behjælpelig med en ansøgning til Statens Vejdirektorat i Skanderborg for at opnå en lignende dispensation," fortæller Finn Korsholm fra Mørke Handelsstandsforening.

25.000 fra fonden

Mørke Sparekasses Fond har netop bevilget 25.000 kroner i støtte til projektet, der en bekostelig affære, ifølge Finn Korsholm.

"Restbeløbet finansierer vi af egne midler," fastslår Korsholm.

Ligesom det er tilfældet med byskiltene i Rønde, vil man også på de kommende Mørke-skilte, kunne udskifte temaerne løbende.

Bevillingen fra Mørke Sparekasses fond har nu fået Finn Korsholm til at fare i blækhuset for at skrive et udkast til en ansøgning til Statens Vejdirektorat.

Publiceret 17 May 2012 15:20