En ukendt afsenders værk til den verserende rådhusdebat i Syddjurs.

En ukendt afsenders værk til den verserende rådhusdebat i Syddjurs.

Rådhusdebat:

Et brev med ukendt afsender...

Lokalavisen og flere andre modtog tirsdag et bidrag pr. snail-mail til den verserende rådhusdebat i Syddjurs. Afsenderen vil åbenbart ikke være sig selv bekendt

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Hvor vil et nyt rådhus i Syddjurs Kommune komme til at ligge mest centralt for et flertal af borgerne," lyder spørgsmålet på et A4-ark med et kort over Syddjurs, hvor tre cirkler med samme radius er markeret - som Lokalavisens redaktion på Djursland modtog tirsdag med posten.

Afsenderen er ukendt, skriften på kuverten på niveau med, hvad en elev i 3.-4. klasse snildt præsterer, men vedkommende vil tilsyneladende gerne give sit bidrag med i den verserende debat om placeringen af et centralt rådhus i Syddjurs.
De tre cirkler, som afsenderen så smukt har ladet udarbejde digitalt, har centrum i Kolind, Rønde Nord og Ebeltoft. Netop de tre placeringer som er oppe at vende i debatten om en central rådhus-placering.

Afsenderen er klar tilhænger af en Rønde Nord løsning. Han eller hun bemærker, at der her inden for en radius på 10 kilometer bor 23.188 mennesker pr. 2012, og ligger placeret 10 byer: Rønde, Ugelbølle, Hornslet, Mørke, Thorsager, Pindstrup, Ryomgård, Kolind, Feldballe og Vrinners.

Til sammenligning bor der 13.864 personer pr. 2012, hvis de samme kriterier sættes op ved en Kolind-løsning. Antallet af byer 7: Rønde, Thorsager, Kolind, Ryomgård, Nimtofte, Tirstrup og Feldballe.
Ebeltoft dumper helt ved en sammenligning ud fra de samme kriterier med 9.506 personer pr. 2012 og kun en by inden for en radius af 10 kilometer omkring den påtænkte placering - den nuværende - nemlig Ebeltoft.
Hvorfor afsenderen ønsker at være anonym, svæver hen i det uvisse. Det fremlagte er blot nøgterne og objektive kendsgerninger med plads til fortolkninger. 
 

Publiceret 01 May 2012 20:24