Tom Bytoft fastholder, at det kan være med til at trække tæppet væk under Allingåbro Børneby, hvis forældre i Allingåbro allerede fra 0. klasse melder deres børn ind i Auning Skole.

Tom Bytoft fastholder, at det kan være med til at trække tæppet væk under Allingåbro Børneby, hvis forældre i Allingåbro allerede fra 0. klasse melder deres børn ind i Auning Skole.

Tom Bytoft kaster bolden over til de borgerlige

Socialdemokratiets kommunalbestyrelsesmedlem i Norddjurs fastholder dog sin advarsel til forældre i Allingåbro

Af
Af Lars Norman Thomsen

“Tal kan læses på mange måder, nogen synes de er små, andre at de er store, men 4 børn i børnehaveklassen er efter min mening temmelig mange,” siger Socialdemokratiets Tom Bytoft til den kritik, som Aktivitetsgruppen i Allingåbro har kastet efter ham, fordi han på borgermødet i Allingåbro Idrætscenter om fremtidens skolestruktur advarede forældrene i Allingåbro skoledistrikt om at melde deres børn ind i Auning Skole allerede fra 0. klasse, fordi det på længere sigt kan trække tæppet væk under Allingåbro Børneby.

Aktivitetsgruppen synes ikke, at der er grund til at råbe vagt i gevær, fordi det kun er fire elever fra Allingåbro Soledistrikt, som næste år begynder deres skoletid på Auning Skole.

Tom Bytoft er ikke enig: “Hvis vi går ud fra, at en børnehaveklasse gennemsnitligt består af 24 elever, vil 4 elever svare til over 15 procent af elevgrundlaget. Det kan godt være, at det ikke er alarmerende, men dog en tendens, og det var den, jeg advarede om.”

Hvad vil de borgerlige?

“Hvis politikere, og ikke mindst lokalbefolkningen bliver ved med at rasle med myter om, at Allingåbroskolen er lukningstruet, kan jeg såmænd godt forstå de forældre, der vil sikre et langt og stabilt skoleforløb for deres børn, og dermed vælger at melde dem ind hos Auning skole,” siger Tom Bytoft.

Hans synes imidlertid, at det vil være langt mere interesant at spørge de borgerlige politikere (Venstre og Borgerlisten), om, hvilken skole de vil lukke i Vest.

“De har jo klart udmeldt, at skolerne ikke må være for små, og da der er et fald i børnetallet i både Rougsøskolens og Langhøjskolens distrikt, og en lille stigning i Allingåbro, er der vel kun plads til to skoler i deres optik,” lyder det provokerende fra Bytoft.

“Så Jens Meilvang og kompagni. Hvilken skole skal lukke, tør I allerede nu melde det ud.”

null

Publiceret 01 May 2012 21:26