Morten Basse Jensen (tv) modtog et værk af glaskunstner Erna Møller. Th minister Carsten Hansen.

Morten Basse Jensen (tv) modtog et værk af glaskunstner Erna Møller. Th minister Carsten Hansen.

Morten Basse hædret med den første landdistriktspris

Den lokale erhvervsmand Morten Basse Jensen fik overrakt den nyindstiftede landdistriktspris af Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter

Af
Anette Bonde

25 var indstillet til den nyindstiftede landdistriktspris, heraf blev de fem nomineret. Det blev den lokale Morten Basse Jensen, DJURS Wind Power, som løb med hæderen.

Har skabt lokale jobs

Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter, fremhævede de nominerede kandidaters betydning for deres lokalsamfund, da han torsdag aften 26. april gik på talerstolen i Blue Water Arena i Esbjerg. Her skulle det afløres, hvilken af de fem nominerede der skulle tildeles den ny indstiftede landdistriktspris.
"De nominerede til landdistriktsprisen har alle på hver deres måde involveret sig stærkt i lokalsamfundene og gjort en stor indsats for at skabe lokale jobs, og det vil jeg gerne være med til at anerkende. For det er vigtigt, at vi får skabt vækst og arbejdspladser, også i de yderste egne af Danmark", sagde Carsten Hansen.

"Imponerende"

Det blev som nævnt den lokale erhvervsmand Morten Basse Jensen, som løb med hæderen. Morten Basse Jensen, der har en væsentlig andel i vindmølle-netværket ?Djurs Wind Power?, fik prisen for sit store arbejde med at skabe arbejdspladser på Djursland.
"Der har været utrolig mange kvalificerede kandidater til denne nye pris. Og jeg er stolt over, at det har været så svært at vælge. Men det som Morten gør er imponerende. Morten har set muligheden i vindmølleparken. Han har startet et fællesskab blandt lokale virksomheder og skabt arbejdsplader lokalt. Jeg glæder mig til at få lejlighed til at se nærmere på Mortens projekt", siger Carsten Hansen.

200 arbejdspladser

Morten Basse har gennem de seneste par år arbejdet på at opbygge et netværk af lokale små og mellemstore virksomheder, der på forskellig vis kan servicere de store virksomheder, som er involveret i opførelsen af Anholt Havmøllepark.
I dag er mere end 25 lokale virksomheder og organisationer en del af ?Djurs Wind Power?. 18 af de involverede virksomheder har sikret sig ordrer til en værdi af mere end 150 mio. kroner, og netværket anslår, at virksomhederne har skabt eller fastholdt op mod 200 arbejdspladser.

"ErhvervsOscar"

"Jeg var ikke sikker på, at det blev mig. Men jeg er utrolig beæret, glad og stolt over at have fået den første landdistriktspris. Er I klar over, at vi har vundet en erhvervsoscar", sagde Morten Basse Jensen, umiddelbart efter at have vundet prisen.
Vinderen blev præmieret med et kunsthåndværk af glaskunster Erna Møller.

Landdistriktsprisen er indstiftet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og blev uddelt for første gang på konferencen ?Visioner for vækst? 26. april.
Følgende var nomineret til prisen:
Morten Basse Jensen, DJURS Wind Power
Poul J. Pedersen, Thise Mejeri
Mogens Klausen, fiskeforretning i Hune
Steen Davidsen, Hvide Sande Service Group
Roar Falkenberg, Søby Værft
Landdistriktsprisen 2012 går til en ildsjæl, som har kæmpet for og haft succes med at skabe jobs i et af Danmarks landdistrikter.
Den ny indstiftede Landdistriktspris skal uddeles hvert år som en hyldest til personer og succeshistorier, der har gjort en forskel i landdistrikterne. Temaet for prisen vil skifte for hvert år.

Publiceret 01 May 2012 16:00