Debat:

Dansk Folkeparti snyder på vægten

Af Leif Lahn Jensen (S) - MF:

"Det er da utroligt, hvad man skal høre fra DF, når Bent Andersen stadig påstår, at Dansk Folkeparti er til for for de svageste. Jeg mener ikke, at DF er et parti, som gør noget for de små i samfundet, faktisk tværtimod. I 10 år har DF været ansvarlig for store nedskæringer. Vi har set dem skære i børnebidrag, indført fattigdomsydelser og skåret i servicen til de ældre, og jeg kunne blive ved. Samtidig har de igen og igen givet skattelettelser til de rigeste.

Det viser kun, at de er et parti for dem med mange penge. Penge, som vi alle sammen godt kunne bruge i dag. For DF har sammen med Venstre og Konservative ansvaret for, at vi har et underskud på 100 mia. kr.
Så hvis Dansk Folkeparti fortsat mener, at de er til for de svageste, så er det i mine øjne snydepolitik, og det vil jeg holde fast i.

De penge, som DF har givet til de rigeste, mener Socialdemokraterne er givet bedre ud i uddannelsessystemet og sundhedssektoren, så vi alle sammen kan få glæde af dem. Derfor har regeringen fjernet fradraget til sundhedsforsikringer, så vi kan få et mere lige samfund. I valgkampen sagde vi, at det er vigtigt at give danskerne efteruddannelse, og derfor har vi fjernet loftet på AMU-kurserne for de ufaglærte og faglærte.

Dermed har vi gjort det lettere for AMU Djursland at overleve og få kunder, og de ledige at opkvalificere sig. Vi har samtidig skabt mere tryghed og et arbejdsmarked at vende tilbage til ved at forlænge dagpengeperioden, og vi har skaffet 16.000 jobs ved at kickstarte dansk økonomi. Socialdemokraterne har gjort en kæmpe indsats overfor socialdumping, så færre udlændinge kommer hertil med en lille løn og tager vores arbejdspladser.

Og ved du hvad Bent Andersen, jeg kunne nævne mange flere ting, som vi bare har nået på et halvt år. Ting, som DF har sparet væk i 10 år, selvom man sagde andet i valgkampen. Den Socialdemokratisk ledede regering har opnået resultater, som aldrig var blevet til noget, hvis vi fortsat havde en blå højreorienteret regering støttet af DF."

Publiceret 16 March 2012 13:44