Niels Erik Iversen bliver Socialdemokraternes spidskandidat på Djursland til regionsrådsvalget i 2013.

Niels Erik Iversen bliver Socialdemokraternes spidskandidat på Djursland til regionsrådsvalget i 2013.

S spidser Niels Erik Iversen til på Djursland

Det 56-årige kommunalbestyrelsesmedlem skal sparke døren ind på regionsplan for Djursland

Af
Af Lars Norman Thomsen

Niels Erik Iversen, Grenå, bliver Socialdemokraternes spidskandidat ved regionsvalget i 2013.
Det har generalforsamlingen i Socialdemokraternes Djurskreds besluttet.
Socialdemokratiets partiforening i Grenaa var tidligt ude med at bringe Iversen i forslag, som afløser for det nuværende medlem af Regionsrådet, tidligere Grenaa borgmester Gert Schou, der ikke genopstiller ved næste valg.
Grenaa partiforeningens strategi med i god tid at finde afløseren for Schou i Grenaa, er dermed lykkedes til fulde. De øvrige partiforeninger på Djursland nåede tilsyneladende slet ikke at komme i gear tidsnok til at være en seriøs del af spillet.
56-årige Iversen er en erfaren gut i det kommunalpolitiske liv. Han debuterede som lokalpolitiker i det daværende Grenaa Byråd og har siden siddet på en frontposition.
Niels Erik Iversen er den politiske fightertype, for hvem en sag ikke for lille. I den første periode i Norddjurs Kommune var han ved konstitueringen med til at lave et barn på Venstre, som bragte Borgerlistens Torben Jensen i borgmesterstolen og skaffede Iversen og Socialdemokratiet et hav af udvalgsformandsposter og Iversen selv en tjans som 1. viceborgmester.
Forud for valget i 2009 forsøgte Niels Erik Iversen at bringe sig i spil til igen at blive Socialdemokratiets borgmesterkandidat, men han nåede at trække stikket i god tid i erkendelse af, at han ikke kunne true Jan Petersen, nuværende borgmester i Norddjurs, hvis det kom til et kampvalg.
Efter valget blev Iversen formand for voksen- og plejeudvalget, og det fortsætter han med frem til udgangen af 2013, hvor den politiske fremtid altså hedder Regionsrådet, hvis vælgerne på Djursland vil belønne en ægte politisk slider, der på generalforsamlingen lovede at ville slås for udviklingsmidler til begge Djurslands kommuner, hvis han kommer i Regionsrådet.
 

Publiceret 16 March 2012 22:11