Altid klar med hjælpemidler til borgerne: fra venstre Steffen Jensen, René Bruun og den faste stab med daglig leder Susanne Bager, Mads Juul, Henrik

Altid klar med hjælpemidler til borgerne: fra venstre Steffen Jensen, René Bruun og den faste stab med daglig leder Susanne Bager, Mads Juul, Henrik "Hotsi" Horsdal, Aage Nedergaard og Michael Bager.

Isenkram som gør en forskel

Projektcenter Syddjurs har overtaget driften af Syddjurs Kommunes hjælpemiddelservice

Af
Af Martin Schultz

Den store hal på Gråskegårdevej i Tirstrup er fyldt med kørestole, rollatorer, plejesenge, personløftere, hjul og ramper.

Side om side står hjælpemidlerne klar til at blive bragt ud til borgere, som har brug for et praktisk redskab, en eller et køretøj til at gøre hverdagen lettere.

Tirsdag eftermiddag blev porten slået op til dette for mange ældre og mere eller mindre handicappede mennesker i alle aldres livsvigtige depot, hvor der tages hånd om de store og små redskaber, som kan gøre forskellen i trivsel og en velfungerende hverdag for både borgere og kommunens plejepersonale.

Fra årsskiftet ophørte samarbejdet mellem Syddjurs Kommune og den private operatør Zealand Care om hjælpemiddelservicen til kommunens borgere og fremover sker driften i regi af Projektcenter Syddjurs.

Et fagligt løft

Et fast personale på fem personer udgør grundstammen i Hjælpemiddelcentret i Tirstrup og de får fremover hjælp af 7-8 borgere, som er tilknyttet Projektcenter Syddjurs.

I Projektcenter Syddjurs er der fokus på arbejdstræning af borgere, som står uden for arbejdsmarkedet, med det formål at få dem sluset ud i almindelig beskæftigelse.
Leder af projektcenter Syddjurs Henrik Rudolph er tilfreds med det nye tilbud i den kommunale beskæftigelsesindsats.

”Her kan vores ledige borgere blive løftet fagligt og bevare en tilknytning til arbejdsmarkedet. Samtidig skal der leveres en god service til kommunens brugere af hjælpemidler,” siger Henrik Rudolph.

Pasning og genbrug

Den store hal på Gråskegårdevej blev oprindelig opført til Zealand Care, men er nu overtaget af Syddjurs Kommune.

I den ende af hallen kommer de brugte hjælpemidler retur og rengøres effektivt i blandt andet en automatisk vaskekabine. På værkstedet bliver hjælpemidlerne serviceret og sat i stand inden de bliver sat på rad og række i hallens modsatte ende, klar til at blive kørt ud til borgerne.

”Vi servicerer alle de borgere i Syddjurs Kommune, som opfylder kriterierne i Servicelovens § 112,” siger daglig leder på Syddjurs Hjælpemiddelservice, Susanne Bager.

Sammen med sit team af faste medarbejdere og nu projektmedarbejdere fra Projektcenter Syddjurs sørger hun for indkøb, pasning, opbevaring og genbrug af kommunens mange hjælpemidler.

Medlem af Udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet Mogens Petersen klippede snoren til det nye hjælpemiddelcenter.

Medlem af Udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet Mogens Petersen klippede snoren til det nye hjælpemiddelcenter.

Steffen Jensen og Henrik Horsdal viser den nye vaskekabine frem.

Steffen Jensen og Henrik Horsdal viser den nye vaskekabine frem.

Rollatorer nok til hele kommunen.

Rollatorer nok til hele kommunen.

Projektcenter Syddjurs driver i forvejen Rønde Vandrerhjem, kantinen på Rådhuset i Ebeltoft, en genbrugsbutik og et vaskeri i Ebeltoft, kreative værksteder på A. Knudsens Vej i Ebeltoft og et træværksted på Lerbakken i Rønde. Omkring 200 borgere mellem 18 og 60 år er tilknyttet projektcenter Syddjurs.

Publiceret 16 March 2012 09:30