Fra venstre direktør Karsten Eland, talentchef Karl Juul og sportschef Jan Thomsen.

Fra venstre direktør Karsten Eland, talentchef Karl Juul og sportschef Jan Thomsen.

FC Djursland går aktivt ind i talentudvikling

En stab af talenttrænere skal fremover være gæstetrænere i moderklubberne og gøre FC Djursland mere synlig

Af
Af Martin Schultz

FC Djursland skal styrke sit brand og være mere synlig. Det skal blandt andet ske ved at samarbejdsklubben går aktivt ind i talentudvikling af unge spillere i moderklubberne bag fodboldsamarbejdet.

Derfor kan både drenge og pigespillere i U13, U14 og U15 rækkerne i Grenaa IF, Østdjurs 91, Kolind-Perstrup Idrætsforening, AC Norddjurs og Åstrup/Hammelev forvente at få opbakning og supervision af talenttrænere fra FC Djursland.

”Desuden vil vi fokusere på træning af målmænd i alle aldersgrupper i klubberne,” siger FC Djurslands talentchef Karl Juul.

En øvelsesbank og en manual for trænere

Talenttrænerne skal med deres erfaring og kompetencer styrke både eliten og bredden i moderklubberne, og tanken er at der kan trækkes en rød tråd gennem trænings- og talentudviklingsarbejdet fra moderklubberne til FC Djursland.

Planerne er at en FC Djursland talenttræner en gang om måneden besøger de lokale klubber og kommer med inputs til konkrete træningsøvelser.

”Vi vil udarbejde en manual med træningsøvelser, som vil være tilgængelig for alle moderklubbernes trænere,” siger Karl Juul.

Træningsøvelserne skal også kunne findes på FC Djurslands hjemmeside.

Tegner godt for fremtiden

Allerede mandag  5. marts mellem kl. 18 og 19.30 bliver der en træningssamling  for alle moderklubbernes trænere på den nye kunststofbane i Grenaa.

Her vil FC Djurslands cheftræner Anders Bjerre og U19 træner Jesper Borup vise en række nyttige træningsøvelser.

Desuden er der planlagt to talentsamlinger i Grenaa for moderklubbernes ungdomsspillere 5. maj og 23. juli.

”Vi er overbevist om at vores initiativ omkring talentudvikling vil gøre FC Djursland mere synlig og nærværende. Det tegner godt for fremtiden og jeg er overbevist om at vi også snart udvider kredsen af moderklubber bag FC Djursland,” siger Karl Juul, som klubmæssigt har sine rødder i Østdjurs 91.

Talenttrænere i FC Djursland Kasper Eriksen, AC Norddjurs Kasper Mortensen, KPI Michael Thinggaard, Hessel Gods Fodboldkostskole Jesper Nimb Sørensen, Østdjurs 91 Lars Juul, målmandstræner Milan Issa, målmandstræner

Publiceret 01 March 2012 08:32