Piloterne i baggrunden bringer deres bil rundt i høj fart på den 44 meter lange bane.

Piloterne i baggrunden bringer deres bil rundt i høj fart på den 44 meter lange bane.

Big boys leger med racerbiler

En sluttet flok af modne mænd i deres bedste alder udgør kernen i Djursland Slotcar Racing

Af
Af Lars Norman Thomsen

Duften af rigtig mandehørm og synet af velproportionerede nøgne damer på plakater på væggene blander sig med lyden af veltunede racerbiler i mini-format, da reporteren gør sin entré på loftet i Djursland Slotcar Racings ydmyge klublokaler i en af bygningerne, som omkranser naboen, Auning Kart Park – mellem Allingåbro og Auning.

Her mødes en par håndfulde mænd af rette støbning fra det meste af Djursland hver mandag til klubaften for at dyrke deres kæreste hobby: kørsel med de små, såkaldte slotcar-biler, på den 44 meter lange og kuperede racerbane, der giver mindelser om de baner i lidt mindre målestok, som alle ægte drengerøve i en yngre generation fik i julegave - for nogle blev det ved drømmen.

JM Open 10. marts

Djursland Slotcar Racing har nu eksisteret i otte år. Første mødested var i lokaler inde i selve Allingåbro By, men da Auning Kart Park så dagens lys, åbnede der sig pludselig gode muligheder for et klublokale her.

Medlemmerne plejer og passer deres små mini-udgaver af Le Mans racerbiler - LMP (Le Mans Prototype) og GT (Grand Touring) - som var de det pureste guld.

Intet bliver overladt til tilfældighederne.

Heller ikke, når starten er gået til et heat på banen, der kan rumme fire biler ad gangen. Piloterne står på et podie, hvorfra de har det store, forkromede og meget koncentrerede overblik til at fjernstyre deres biler.

Alle er så fokuserede på at dreje hovedet i kørselsretningen, at der ikke er tid til at klø sig i bollerne eller rette på kasketten.

De piloter, der står over, fungerer som løbs-officials. Det indebærer, at de sørger for, at vogne, der kører ad banen, hurtigst muligt kommer med i racet igen. Sekunderne er dyrbare.

Lørdag 10. marts er Djursland Slotcar Racing vært for JM Open for hele den jyske elite.

Går du med en drøm om at blive en del af klubben og dette hyggelige mande-univers, så vil det være  alletiders fine idé at kigge forbi og se, hvordan det går for sig, når store drenge leger med biler, som i deres barndoms vår.

Vroom, vroom, vroom...

Publiceret 01 March 2012 15:09