Det er lille måneds tid siden, at dette billede blev taget, som tydeligvis illustrerer, at hullet i Drasbeksgade allerede er dækket af Drasbekparken, der begynder at tage form for alvor. Bent Nielsen fra Nybolig (tv) og bygherre Jan Bo Allermann, Aalsrode Tømrerfirma, forventer, at første etape bliver klar til indflytning inden sommerferien.

Det er lille måneds tid siden, at dette billede blev taget, som tydeligvis illustrerer, at hullet i Drasbeksgade allerede er dækket af Drasbekparken, der begynder at tage form for alvor. Bent Nielsen fra Nybolig (tv) og bygherre Jan Bo Allermann, Aalsrode Tømrerfirma, forventer, at første etape bliver klar til indflytning inden sommerferien.

Lav sol over maleriske Kolindsund

Det skrider fremad med at lukket hullet efter det hæderkronede Drasbeks Hotel i Kolinds centrum

Af
Af Lars Norman Thomsen

Fra Lokalavisens ny Djurslands-domicil i den tidligere radio- og tv-forretning på Bredgade i Kolind er der kun et beskedent syvmileskridt til bebyggelsen Drasbekparken med smuk udsigt til Kolindsund, hvor første etape snart er klar til indvielse.

Drasbekparken lukker hullet i Drasbeksgade, som rummer en stor del af Kolinds historie. Det nu væltede Drasbeks Hotel var således et væsentligt omdrejnings- og samlingspunkt i byen i over 100 år.

Grunden, der er placeret centralt i byen overfor stationen, nu apoteket, og et måske kommende lægehus, har gennem længere tid stået ubebygget hen og en indretning af underetagen til café, butik og aktivitetslokaler vil være et ikke ubetydeligt løft for området, ligesom det vil give Kafé Kolind muligheder for at øge deres aktiviteter og udvide virksomheden i regi af KFUMs Sociale Arbejde.

Der bliver 12 ejerboliger i Drasbekparken dels i en randbebyggelse langs Drasbeksgade, dels i et dobbelthus i to etager i det bagvedliggende gårdrum mod syd.

Erhverv i underetagen

I underetagen mod Drasbeksgade bliver der indrettet erhvervslokaler. Her flytter Lindhardt Steffensen Advokater flytter ind i den ene ende, medens Kafé Kolind flytter ind i modsatte side.
Drasbekparken er en del af byfornyelsen i Kolind, som Syddjurs Kommune er bannerfører for i tæt samarbejde med Kolinds borgere og flere private investorer.

Der er i budgettet for byfornyelsen afsat næsten en million kroner til etablering af det ny møde- og værested for Kafé Kolind, der driver sine aktiviteter i regi af KFUMs Sociale Arbejde.

Byfornyelsen af Kolind Midtby omfatter investeringer til forbedring af det fysiske miljø for i alt 9 mio. kroner. Heraf 3 mio. kroner fra staten.

Det er Aalsrode Tømrerfirma, som opfører Drasbekparken, som er tegnet af arkitekt Poul-Erik Clausen, og Nybolig, der forestår salget af ejerlejlighederne, og hvis alt går vel i den kommende tid, forventer bygherren, at første etape af byggeriet, randbebyggelsen ved Drasbeksgade vil være klar til indflytning i god tid inden sommerferien.

Boligtyper - Ejerboligerne i Drasbkekparken opføres som etageboliger med 2- og 3-rums lejligheder. - Lejlighederne får størrelser fra 73 m2 til 100 m2. - Der opføres 4 stk. 2-rums boliger og 8 stk. 3-rums boliger. - Boligerne er disponeret med køkken/alrum i åben forbindelse med opholdsstuen, hvorfra der er adgang til stor altan mod syd og mindre altan mod nord. Fra Drasbekparken er der flot udsigt til Kolindsund. - Lejlighederne bliver indflytningsklar medio 2012, derfor er der stadig mulighed for medbestemmelse af materialevalg og inventar mv.

Publiceret 29 February 2012 22:40