'Bonderøven' skal komme med et bud på, hvordan der skal se ud på landet i 2030.

'Bonderøven' skal komme med et bud på, hvordan der skal se ud på landet i 2030.

Bonderøven skal hjælpe Udkantsdanmark

Den krøllede tv-vært fra Kastanjegården på Norddjursland med i nyetableret visionsgruppe

Af
Af Lars Norman Thomsen

Hvad sker, hvis man parrer to anarkister i ordets bedste forstand, Frank Erichsen bedre kendt som 'Bonderøven' i folkemunde med Niels Hausgaard.

Det er selvfølgelig ikke til at vide, men nu får man i hvert fald syn for sagn, når de to herrer sammen med syv andre såkaldte samfundsdebattører med holdninger til og erfaringer med livet på landet inden længe sætter sig sammen om et rundt bord for at give et bud på en vision for Danmarks landdistrikter og yderkanter år 2030.

Ministerens idé

Det er minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, der har nedsat visionsgruppen.
“Jeg er glad for, at det er lykkedes at samle så stærke personligheder i visionsgruppen. De kan være med til at tegne et anderledes billede af vores landdistrikter, som desværre ofte omtales for negativt. Samtidig kan medlemmernes bidrag være med til at sætte gang i en bred og folkelig debat om, hvordan landdistrikterne skal udvikle sig i de kommende år”, siger Carsten Hansen.

Ministeren understreger, at visionsgruppen skal bidrage til samfundsdebatten – ikke formulere konkrete forslag, der skal omsættes i politiske initiativer.

Medlemmerne af visionsgruppen mødes første gang i marts og præsenterer deres tanker om fremtidens landdistrikter for ministeren i efteråret 2012.

Følgende personer er medlem af visionsgruppen:
- Søren Hermansen (formand), ildsjæl bag Samsø som vedvarende energiø, leder af Samsø Energi- og Miljøkontor, medforfatter til bogen 'Fælleskab', Samsø.
- Susanne Hovmand-Simonsen, godsejer, har omdannet Knuthenlund til økologisk mejeri og landbrug, Lolland.
- Mikael Ryberg Kristensen, sangskriver, har bl.a. udgivet albummet 'Udkantsland' og er flyttet fra Vesterbro til Vendsyssel.
- Frank Erichsen, vært i tv-programmet 'Bonderøven' på DR, udlever sin drøm om selvforsyning på sin gård, Kastanjegården på Djursland.
- Marianne Jørgensen, forfatter og foredragsholder om livet på landet, Selde i Midt-Vestjylland.
- Niels Hausgaard, sanger, tekstforfatter og entertainer, Hundelev i Nordjylland.
- Lasse Helner, sanger og kulturildsjæl, Svendborg.
- Lars Møller, kommunaldirektør, Holstebro, Midtjylland.
- Pia Bech Mathiesen, direktør for Danfoss Universe, Sønderjylland

Publiceret 29 February 2012 09:39