Birthe Nielsen og Holger med lektier, frugt og te.

Birthe Nielsen og Holger med lektier, frugt og te.

Lektier og leg på bibliotek

Lektieklubben på Auning Bibliotek er i fuld gang

Af
Anette Bonde

I efteråret var der en overvældende interesse for Auning Biblioteks lektieklub. Bibliotekar Ane Katrine Eiming fortæller, at lektiehjælperne, der hver gang gør deres bedste for at nå at hjælpe alle, næsten blev helt forpustet. Nogle gange var der over tredive børn.
Underligt nok har der efter jul været påfaldende få. Ane Katrine Eiming mener, at børnene måske ikke har opdaget, at lektieklubben er åbnet igen.

Får knækket koden

Ane Katrine Eiming og lektiehjælperne kan se, at rigtig mange får meget ud af at komme i lektieklubben. Både de og børnene er glade, når de sammen får overvundet en særlig svær opgave eller får knækket koden til et helt nyt område.
Tilbuddet gælder børn i alle aldre, som har lektier for. De skal dog være gamle nok til selv at gå fra eksempelvis SFO'en til Biblioteket.
"Lektieklubben er et frivilligt tilbud, hvor vi ikke påtager os ansvar for, om børnene møder op og bliver i lektieklubben", understreger Ane Katrine Eiming.

Tidligere lærere

Når lektieklubben åbner, samles alle, og ofte er der en fælles aktivitet, inden hjælperne og børnene går i gang med lektierne. Har man fri senere end klokken 14, kan man dukke op senere.
I princippet er lektieklubben åben for alle fra 0. til 10. klasse, men den ældste deltager i dag er fra 7. klasse. Flere af hjælperne er tidligere lærere og gymnasielærere, så det er også muligt for de ældre elever at få hjælp.

Lektier og faglige temaer

I lektieklubben er der naturligvis fokus på at få lavet sine lektier, men der vil også være nogle faglige tilbud, hvis børnene kommer på dage, hvor de ikke har lektier for. Under forskellige temaer vil der eksempelvis blive mulighed for tabeltræning, højtlæsning eller øve verdens hovedstæder eller lave små forsøg sammen med lektiehjælperne. Der vil ind imellem også være kreative aktiviteter som børnene kan være med i.

Lektieklubben er åben hver mandag og onsdag fra klokken 14-17.
Hvis børn igen og igen laver så meget uro, at det er forstyrrende for de andre børn, bliver de bedt om at forlade biblioteket og dermed lektieklubben.

Publiceret 27 February 2012 07:00