Julie Friis Christensen er cheftræner i Syddjurs Karateskole som for nylig gav opvisning ved sundhedsmessen i Hornslet Hallerne.

Julie Friis Christensen er cheftræner i Syddjurs Karateskole som for nylig gav opvisning ved sundhedsmessen i Hornslet Hallerne.

Et halvt år i Japan sammen med verdens bedste til karate

19-årig cheftræner fra Syddjurs Karateskole rejser til Japan for at blive dygtigere

Af
Mogens Greve

19-årige Julie Friis Christensen fra Rønde rejser 18. februar til Japan i et halvt år for at træne karate med verdens mest anerkendte og dygtige læremester - Sensei Morio Higaonna.
Julie Friis Christensen har sort bælte og er til daglig cheftræner i Syddjurs Karateskole i Hornslet, som hun var med til at stifte for cirka halvandet år siden.

Søger sponsorer

"Det er en "once in a lifetime" mulighed og noget jeg kun har turdet drømme om, men nu er det altså virkelighed," fortæller Julie Friis Christensen.
Opholdet er ikke helt gratis, og på syddjurskarateskole.dk søger hun derfor lokale sponsorer. Den samlede pris lyder på 79.698 kroner.
Julie Friis Christensen har selv sparet 35.000 kroner op, og Lions Club Hornslet har bidraget med 2.000 kroner, så der mangler stadig knap 43.000 kroner.

Til Odense hver uge

"Hver torsdag har jeg de seneste tre år kørt til Odense for at blive trænet af Alexander Egeberg som er tidligere landsholdskæmper."
I august 2009 rejste Julie Friis Christensen til Canada for at træne med en af verdens dygtigste karateinstruktører, Nakamura Sensei, i seks måneder.
Hun trænede intensivt seks dage om ugen under klubbens instruktører og Nakamura Sensei, og de sidste to måneder af opholdet fik hun eneundervisning af Nakamura.

Karate er en livsstil

"Karate er ikke kun en sport for mig, men en livsstil, og har igennem årene givet mig en stor respekt for andre mennesker, da det er en stor del af sporten, at respektere hinanden - vores elever, vores modstandere og vores instruktører. Karaten giver mig en glæde, jeg slet ikke kan beskrive. Den glæde vil jeg gerne videreføre til mine elever."

null

Publiceret 18 February 2012 06:00