Ingen andre placeringer er i spil

I Syddjurs Kommune er det fortsat kun Andi som er i spil til placeringen af et biogasanlæg

Af
Mogens Greve

Biogassekretariatet hvis opgave er at hjælpe kommunerne med at fremme biogasplanlægningen har været på besøg i Syddjurs Kommune.
Der er i den forbindelse opstået rygter om, at der er peget på alternative placeringsmuligheder til et biogasanlæg ved Andi, hvilket direktør i Syddjurs Kommune, Poul Møller, på sin vis både kan be- og afkræfte.

Stadig Andi

"Biogassekretariatet har ikke vendt tommelfingeren nedad med hensyn til placeringen ved Andi, så derfor er det på baggrund af den aktuelle ansøgning stadig den placering, vi arbejder med - og ikke andre," fortæller direktør Poul Møller.

"I forbindelse med den kommende kommuneplan som jeg forventer færdig i løbet af 2013, skal vi blandt andet forholde os generelt til placeringsmuligheder for biogasanlæg i kommunen, og det er til det brug at vi sammen med biogassekretariatet nu skal til at se på mulighederne."

Poul Møller kan af gode grunde ikke afvise, at andre placeringsmuligheder af nogen bringes i spil i forhold til Andi, men der findes i dag ikke andre steder i Syddjurs Kommune som er udpeget som velegnede til placering af biogasanlæg.

I forbindelse med biogasdebatten og beboerprotester mod placeringen ved Andi, har den tidligere container-/oplagsplads Sønderholm tæt på Hornslet også været nævnt som en placeringsmulighed. Men efter at have været i udbud, er Sønderholm nu solgt til Tinghøj 2000 ApS v. Asger Overgaard for 2,275 mio. kroner - vejledende pris var 3.150 mio. kroner. Syddjurs Kommune modtog to bud på Sønderholm.

Publiceret 15 February 2012 06:15