Debat:

Alkohol og druk = kontanthjælp

Af
Af Mogens Moos

Alkoholrådgiver og forfatter

Skalstrupvej 109

Vemb.

"Poblemet med unge kontanthjælpsmodtagere uden uddan-nelse og arbejde er langt fra nyt. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har ondt i maven over de i tusindvis af unge, der bliver tabere. Ulla Tørnæs (V) mener, at det er en tragedie.

Unge danskere har haft Europarekorden i druk gennem de sidste 15 år. Alkohol er den 100 % sikre vej til ikke at få en uddannelse eller et varigt arbejde. Til at udvikle angst, depres-sion, en elendig økonomi, overtræk på bankkontoen, vold, for lidt søvn, tilfældig sex, graviditet, abort, kønssygdomme.

Der er få i Danmark, der taler om kontant og direkte om, at det altoverskyggende hovedproblem for mange af disse unge er alkohol og rusmidler med efterfølgende angst og depression. Før et afhængighedsproblem bliver løst kommer ingen i uddannelse eller får et varigt arbejde. 

Der er gennem årene brugt milliarder på at aktivere unge, margaliserede kontanthjælpsmodtagere. Spild af penge til ingen verdens nytte. Snarere tværtimod. Den sociale, system-omklamring har gjort det endnu værre for disse ulykkelige mennesker, der har fået nederlag på nederlag. 

Jeg sender materiale ud om 'Alkoholens Svøbe' til bl.a. ministre og folketingsmedlemmer. 13 har svaret. Beskæftigel-sesminister Mette Frederiksen (S) har afvist dette materiale.

At en beskæftigelsesminister afviser information om Dan-marks på alle områder suverænt største og dyreste samfunds-problem med i hundredtusindvis af barske børne- og familie-tragedier, er rystende, fordi netop alkohol er det største beskæf-tigelsesproblem. Jeg håber, at Mette Frederiksen snart finder ud af, at afhængige af alkohol og rusmidler er umulige at nå. Umulige at få i uddannelse eller arbejde."

Publiceret 02 February 2012 17:12