Steen Blenker er vild med sin Ford Mustang fra 1965. Den Ford Custom Line fra 1955, han også ejer, har han arvet efter sin morfar og sat tip-top i stand.

Steen Blenker er vild med sin Ford Mustang fra 1965. Den Ford Custom Line fra 1955, han også ejer, har han arvet efter sin morfar og sat tip-top i stand.

Den gamle model stjæler billedet fra de yngre

Alle går over til Ford Custom Line og sparker dæk, når der er linet veteranbiler op

Af
Anette Bonde

Steen Blenker, Ørsted, glæder sig helt vildt til 14. april. Han håber ikke, det bliver regnvejr, denne dag. For gør det det, er hans plan ødelagt. 14. april er dagen, hvor hans forsikringsselskab siger 'Go', og han må komme på gaden ved sine veteranbiler. Men hvis det regner, kommer bilerne ikke ud.

Arvestykke fra 1955

Han har to af slagsen. Den ene er et klenodie, et arvestykke, som han aldrig vil skille sig af med. Han arvede i 1992 en gammel amerikansk Ford Custom Line fra 1955 efter sin morfar. Her startede interessen.

Da han fik den, var det en ærværdig men ramponeret bil. Efter to års knofedt og slid stod den flunkende rød og hvid med skinnende hjulkapsler og en struttende bagende, der bærer nummerpladen X 1286.

Bilen er lige så fin i dag her efter ti år og står lunt og godt i en opvarmet garage, 17-18 grader. Desværre kommer den ikke ud at køre særlig tit. Den står nemlig ikke hjemme hos Steen Blenker selv.

"Men det skal den sgu snart, det er synd, den bare står," siger han.

Han fortæller, at når han er ude og køre med sin Custom Line, så stjæler den billedet fra næsten alle andre biler omkring den.

Steen Blenker brugte et par år på at sætte sin Ford Comfort Line tip-top i stand.

Steen Blenker brugte et par år på at sætte sin Ford Comfort Line tip-top i stand.

Folk skal se Ford Mustang

Han har også en Ford Mustang 1965, cabriolet, rød. Også den står i en opvarmet garage. Bilen er et særsyn, tip-top, og Steen Blinker lægger ikke skjul på, at han også elsker at vise sin lidt yngre Ford-model frem.

"Folk skal da have lov at se sådan en flot bil. Det er fedt at køre i den – det er helt vildt lækkert at høre en V8 brumme."

Når Steen Blenker og hans kone kører tur, ?sejler? de lige så stille af sted og følger trafikken. Gerne på strækninger, hvor de ved, der er mange mennesker.

"Når vi så vender og kører hjem igen, siger min kone godt nok lidt spydigt, mens hun kigger ud: Ja, så kommer vi igen!," griner Steen Blenker.

Sådan ser Steen Blenkers Ford Comfort Linbe ud i dag.

Sådan ser Steen Blenkers Ford Comfort Linbe ud i dag.

Ingen regndråber

Tidligere har Steen Blenker kørt bryllupskørsel i sine veteranbiler, men det er han stoppet med.
"Det var med høj hat og det hele."

Han blev træt af at gøre bilen ren for støv og smuds, når han kom hjem. Og hans faste princip om at bilerne aldrig skal ud i regnvejr, har heller ikke været lige let at få til at passe med bryllupsdatoerne.

Til gengæld tager han gerne sin Ford Custom Line til den årlige fætter-kusine-fest, hvis det altså er tørvejr. Så mødes han af beundrende kommentarer fra familien, der husker hvordan den så ud i 1992:

"Hvor er den flot – har du virkelig det gamle lort endnu."

Ford Mustang i fuld figur.

Ford Mustang i fuld figur.

Ford Custom Line: 3,6 liters og seks cylinder-række.
Ford Mustang: 5 liters og V8 cylindre

Publiceret 02 February 2012 09:00