Danskerne slås med privatøkonomien

Hver fjerde danske husstands indtægter slår ikke altid til, viser ny undersøgelse fra Penge- og Pensionspanelet

Af
Af Lars Norman Thomsen

28 procent af alle danske husstande oplever betalingsproblemer og kan ikke altid få indtægterne til at dække udgifterne. Derfor tager 18 pct. af denne gruppe nye lån, når regningerne skal betales. Det viser en ny undersøgelse fra Penge- og Pensionspanelet.

Nu kan disse gældsatte danskere hente hjælp hos Penge- og Pensionspanelet til at overskue deres budget. Panelet lancerer en webguide om privatøkonomi målrettet personer, som har betalingsproblemer.

I panelets nye webguide kan gældsatte få gode råd til, hvordan de kan få overblik over privatøkonomien, og hvordan de kan finde en vej ud af deres gæld.

Hjælp til planlægning

Webguiden er en opfølgning på Penge- og Pensionspanelet øvrige initiativer målrettet gældsatte.

”Penge- og Pensionspanelets nye undersøgelse viser, at folk, som har svært ved at få økonomien til at løbe rundt, i gennemsnit skylder 136.000 kr. alene til forbrugslån pr. husstand.
Disse husstande kan i panelets nye webguide lære mere om, hvordan man kan lægge en plan for at blive gældfri”, siger Louise Skjødsholm fra Penge- og Pensionspanelets sekretariat i Finanstilsynet.

Penge- og Pensionspanelets nye webguide målrettet gældsatte kan findes på www.ppp.dk/gaeld. Penge- og Pensionspanelet har til formål på en objektiv måde at fremme forbrugernes interesse for og viden om finansielle produkter og ydelser. Panelet hører under Erhvervs- og Vækstministeriets ressort, og sekretariatsbetjeningen er placeret i Finanstilsynet.

Publiceret 02 February 2012 10:29