Auning får en skøjtebane, brandvæsen sørger for is

Skøjtebane på nedrivningsgrund

Af
Anette Bonde

Borgerforeningen i Auning har sørget for at byen får en skøjtebane på den tidligere gartnerigrund.

Drivhussokkel fyldes

Gartnerigrunden på Kirkevej har længe været et værre gang rod. Et nedbrydningsfirma har taget sig god tid til at bryde drivhusene ned, så grunden kunne blive solgt til et nyt projekt. For nogen tid siden flyttede nedbrydningsfirmaet sine folk til Aarhus, hvor de gik i gang med et andet nedbrydningsarbejde. Grunden i Auning var kun delvis færdig.

Nu hvor frosten bider, vil borgerforeningen gøre grunden til et aktiv for byen i stedet for den skønhedsplet, den har været længe. Foreningen har fået kommunens accept af, at der laves en skøjtebane på en lang og god sokkel, hvor der tidligere stod et drivhus.

Ifølge Bent Juhl Jensen, formand for borgerforeningen, vil brandvæsnet komme i dag klokken 17 og fylde vand i soklen.

Brandvæsnet sørger for is

Fra kommunalt hold er man glad for borgerforeningens initiativ og bakker op med de muligheder, man har. Kommunale fejemaskiner vil således feje soklen, og brandsprøjterne vil sprøjte vand på.

"Kommunen kan ikke stå for skøjtebanen. Der er mange krav, hvis det skal være en kommunal skøjtebane, blandt andet skal den så godkendes som legeplads. Men vi blev spurgt, om vi vil fylde vand i den, og det vil vi gerne", fortæller Jens Meilvang (V), formand for miljø- og teknikudvalget.

Han understreger, at skiltningen er vigtig.

"Der er meget skrammel på grunden stadigvæk, så det er vigtigt at borgerforeningen får sat skilte op om, at færdsel på grunden sker på eget ansvar."

Der vil endvidere blive sat hegn og afspærringer op, fortæller Bent Juhl Jensen.

Publiceret 02 February 2012 11:00