Venstres Claus Wistoft opfordrer til politisk selvransagelse i Syddjurs Byråd og især på borgmester-kontoret efter, at de to vindmølleprojekter ved Kærende og Skiffard nu er skrinlagte, og at projektet ved Skaføgaard er godt på vej til at blive det samme.

Venstres Claus Wistoft opfordrer til politisk selvransagelse i Syddjurs Byråd og især på borgmester-kontoret efter, at de to vindmølleprojekter ved Kærende og Skiffard nu er skrinlagte, og at projektet ved Skaføgaard er godt på vej til at blive det samme.

Vindmøller:

Borgmesteren har været fraværende

Venstres Claus Wistoft mener, det er tid til politisk selvransagelse efter, at et flertal i byrådet torsdag aften skrinlagde de planlagte vindmølleprojekter i Skiffard og Kærende

Af
Af Lars Norman Thomsen

Venstres gruppeformand, 1. viceborgmester Claus Wistoft, er ikke bleg for at sige, at Syddjurs Kommune har lidt et tab af pæne dimensioner på flere planer ved, at et flertal torsdag aften ved byrådsmødet puttede de planlagte vindmølleprojekter ved landsbyerne Kærende (to vindmøller) og Skiffard (tre vindmøller) i mølposen, da byrådet skulle stemme om et “go” til den videre planproces.

“Jeg respekterer naturligvis beslutningen, men jeg må også sige, at det får nogle meget uheldige konsekvenser for kommunen. For det første kan investorer ikke længere have tillid til, hvad vi lover at arbejde for i en kommuneplan, fordi vi alligevel tøver, når den endelige beslutning skal træffes,” siger Wistoft, der ikke vil opgive vindmølleprojektet ved Skaføgaard, men man mærker på stemmeføringen, at han ikke har meget at have troen i.

“For det andet er det ikke fair, at vi beder forvaltningen bruge så mange ressourcer over et par år på at skaffe os et beslutningsgrundlag og ikke bruger det. Det er spild af arbejdstimer, som med fordel kunne være brugt til at udføre andre opgaver. For eksempel at nedbringe ventetiderne for vores byggesager.”

“For det tredje siger vi nej til vækst og udvikling i en tid, hvor det meste af verden står stille. Det har jeg svært ved at forstå.”

Tid til selvransagelse

Claus Wistoft anerkender, at der naturligvis skal være en politisk ventil i forhold til teksten i en kommuneplan.

“Selvfølgelig skal vi have mulighed for politisk at blive klogere og mere oplyste, men det er ikke tilfældet i denne sag overhovedet. Der er ikke kommet nye og stærke argumenter til i løbet af det godt halvandet år, som den har været diskuteret.”

“Derfor er det ikke argumenter, men udelukkende følelser, der har fået flertallet til at stemme, som det har gjort. I stedet for at trække tiden i langdrag, kunne beslutningen have været truffet for lang tid siden, så havde vi undgået det ressourcespild, som vi har været ude for.”

Venstres gruppeformand vil ikke klandre sin partifælle Per Zeidler for at ændre synspunkt i 12. time - eller Borgerlistens Jørgen Brøgger for at lurepasse. Det var netop de to, der i sidste ende betød, at flertallet vippede over fra tilhængere til modstandere.

“Nej, det vil jeg ikke. Jeg respekterer både deres beslutning og andres. Jeg forsøger bare at påpege de uheldige konsekvenser ved beslutningen, og de negative signaler, der bliver slutfacit for kommunen.”

Derimod kritiserer Wistoft borgmester Kirstine Bille (SF) for at have været helt væk i debatten.
“Det her er naturligvis et nederlag for mig og resten af mindretallet, men især da for borgmesteren som har været totalt fraværende i den offentlige debat. Jeg har aldrig fået fornemmelsen af, at hun har brændt for vindmølleprojekterne skulle blive til virkelighed.”

“Hvis du brænder for noget politisk, så må du kaste dig ud i den offentlige debat, og da i særlig grad som borgmester, men Kirstine Bille har været fraværende, og det må ligesom hos vi andre føre til politisk selvransagelse.”

Publiceret 01 February 2012 21:18