Overhalet af bilens baghjul

Dramatisk tur hjem med 26 akvarier på ladet

Af
Anette Bonde

Forrige søndag lejede Torben Ibsen og en kammerat en varevogn og kørte til Horsens efter de 26 akvarier, han og hustruen ville lave til en akvarieafdeling i deres butik med dyreartikler i Auning, Pitõ.

Teede sig underligt

På vej tilbage teede bilen sig imidlertid underligt. De kørte på E45, og drejede ind på en rasteplads for at kigge. Fandt intet, og kørte videre. Lyden og fornemmelsen var der stadig, og de forsøgte at køre ind i nødsporet. De nåede det ikke, før end de blev overhalet af bilens baghjul.

Bilen holdt nu stille i højre vejbane, og det var umuligt at få den over i nødsporet. De ringede efter vejhjælp og sad i bilen og ventede. Det var ikke særlig behageligt med trafikken susende om ørerne, og efter ti minutter stod de ud og ventede i siden af vejen.

Krøllet sammen

Det var heldigt, for to minutter senere bragede en bil ind i varevognen. Den blev krøllet helt sammen, lå på hovedet og havde skubbet varevognen 20 meter.

Torben Ibsen løb af sted mod nærmeste milepæl for at ringe 112. Imens løb kammeraten hen til bilen for at hjælpe føreren, som de dog ikke forventede at få ud i live. Han fik manden rykket ud, og som et levende mirakel kunne denne selv rejse sig og gå hen til grøftekanten, hvor han satte sig. Ifølge meldinger efterfølgende slap han med et brækket ribben og et brækket håndled.

23 fisk i spand

Efter at være blevet transporteret tilbage til Randers med den lejede varevogn og have konstateret at alle akvarier var knust, fulgte et nærmest absurd efterspil for Torben Ibsen og hans kammerat.

Med i købet havde de nemlig fået 23 dyre og flotte fisk, som nu var husvilde. De stod i en spand og skulle hurtigst muligt over i et akvarium. Gode råd var dyre, men kammeraten ringede til sin søster, som kunne aftage de 20. Tilbage var stadig tre store ciklider, som det med lodder og trisser også lykkedes at finde en fiskedagplejer til.

"Vi skulle finde nogle aftagere. Det var for ærgerligt, at det hele skulle ende med at vi hældte tre døde fisk i WC'et."

Derefter gik turen mod Auning, og selv om begge mænd til daglig er særdeles livlige og veltalende, så var de tavse under hele turen hjem. Tankerne om dagens begivenheder og hvad der kunne være sket, rumlede rundt i hovedet.

Publiceret 01 February 2012 12:30