Syddjurs-borgmester Kirstine Bille opfordrer S-SF-R-regeringen til at komme i gang med at diskutere brugerbetaling.
Det er en forudsætning for at bevare velfærdssamfundet.

Syddjurs-borgmester Kirstine Bille opfordrer S-SF-R-regeringen til at komme i gang med at diskutere brugerbetaling. Det er en forudsætning for at bevare velfærdssamfundet.

Brugerbetaling ikke en hellig ko for en SF-borgmester

Syddjurs borgmester Kirstine Bille (SF) opfordrer til en diskussion om brugerbetaling

Af
Af Lars Norman Thomsen

Hidtil har det nærmest været helligbrøde på den politiske venstrefløj at tage glosen “Brugerbetaling” i sin mund, men sådan er det ikke længere. En af dem, der har fået tungen på gled, er Kirstine Bille, SF- borgmester i Syddjurs.

Efter det nyligt afholdte Kommunaløkonomisk Topmøde i Aarhus for cremen af kommunale pinger blev Kirstine Bille citeret i flere medier for at tale positivt om at få undersøgt, hvor man med god grund kunne sige til borgerne, at her skal  de selv have pungen frem, hvis de vil have en ydelse fra det offentlige.

Sund fornuft

“Jeg foreslog konkret, at vi sagtens kunne diskutere, om vi ikke skulle betale 100 kroner hver gang vi gik til læge,” siger Kirstine Bille. “Og jeg var ikke forkert citeret,” tilføjer hun. Kirstine Bille, der er belgisk gift, henviser til, at man netop i Belgien har betalt for at gå til læge i mange år:

“Jeg skal hilse at sige, at det har der ikke været den store polemik om. Til gengæld har borgerne så også en berettiget forventning om, at tingene fungerer, og i Belgien har man eksempelvis et langt bedre fungerende sygehusvæsen end i Danmark -  uden ventelister.”

“Når jeg rejser diskussionen, hænger det sammen med, at jeg vil bevare vores velfærdssamfund og vil have, at de bredeste skuldre skal bære mest. Det må jeg holde op mod den økonomiske virkelighed, og så kommer jeg frem til, at det vil være sund fornuft at diskutere brugerbetaling.”

Publiceret 01 February 2012 22:50