Fokus på det frivillige arbejde

Efter 2011 som ”Frivillighedsår” spørger Socialdemokraterne og Rønde Høj- og Efterskole om der er grænser for frivilligheden til debatarrangement.

Af
Af Martin Schultz

Der udføres allerede rigtig meget frivilligt arbejde, men velfærdssamfundet er presset ressourcemæssigt og der sættes mere og mere fokus på det frivillige arbejde.

Året 2011 var som bekendt 'frivillighedsår', hvor en række temaer omkring frivillighed blev debatteret i mange forskellige medier.

I forlængelse af frivillighedsåret arrangerer Socialdemokraterne Syddjurs Vest og Rønde Høj- og Efterskole en debataften torsdag 26. januar kl. på Rønde Højskole.

Her bliver der mulighed for at stille spørgsmål til fem deltagere i et panel bestående af en række udefra kommende eksperter plus Rita Vinding fra Socialdemokraterne og forstander for Rønde Højskole, Ole Kamp.

Kan ikke undværes

Det frivillige arbejde har en stor betydning i velfærdssamfundets fremtid.

”Vi kan ikke undvære det frivillige arbejde. Det er f.eks. i idrætsforeninger, teaterforeninger, internationale hjælpeorganisationer som Dansk Røde Kors, patientforeninger - i alle foreninger, herunder også de politiske,” siger Søren K. Lauridsen fra Socaldemokraterne Sydvest.

Panelet vil blandt andet drøfte  frivillighedens rolle i fremtidens samfund, skal der mere 'professionalisme' ind i den traditionelle foreningsfrivillighed, og skal 'velfærdsfrivillige' fungere i stedet for lønarbejde i den sociale sektor?

Grænser for frivillighed? Debataften på Rønde Høj- og Efterskole Torsdag 26. januar kl. 19.30 – 22.00 i Foredragssalen Paneldaltagerne er Anna G. Jensen, organisationskonsulent, Dansk Ungdoms Fællesråd. Rita Vinding, bestyrelsesmedlem i Socialdemokraterne Syddjurs Vest. Anne Thorøe Nielsen, direktør, Studenterhus, Aarhus. Simon Bæk Rasmussen, KFUM-spejderne. Ole Kamp, forstander, Rønde Høj- og Efterskole.

Publiceret 25 January 2012 11:30