Nyt, ambitiøst trænerteam griber roret i Skødstrup

Michael Præstegaard, Kristian Rødbro og Anders Brændstrup lægger taktikken den kommende sæson for Skødstrups fodboldseniorer

Af
Af Anders Elsig

Når Skødstrupspillerne den 4. februar klokken 10.30 snører støvlerne og løber på gruset til første træningspas i Studstrup, vil tre nye trænere tage imod dem. Kristian Rødbro og Michael Præstegaard vil stå i spidsen for serie 3-holdet, mens Anders Brændstrup påtager sig trænergerningen på serie 6-holdet.

Fælles fodslag søges

De to kommende førsteholdstrænere var sidste år spillende veteraner på holdet, men nu træder de et skridt til side og lader yngre kræfter bære spillet på banen. Selvom Kristian Rødbro og Michael Præstegaard var nogle af de ældre spillere sidste sæson, er de med en dåbsattest på henholdsvis 33 og 34 år ganske unge trænere med friske idéer.

Efter en let træning første lørdag i februar vil duoen skitserer deres store tanker med holdet. Mens den klassiske opstartssuppe bliver serveret, som traditionen foreskriver, vil spillerne dog opdage, at der den forestående sæson kommer andre boller på holdsuppen.

” Vi vil give mere ansvar til den enkelte. Den enkelte skal være opmærksom på, hvad han kan tilbyde holdet, så holdet bliver bedre. Individets styrker skal komme fællesskabet til gavn – også til træning. Vi skal have en fælles trang til at forbedre os,” forklarer Kristian Rødbro, der også håber, at byen bakker op og hjælper med at bære holdet frem.

Trænere vasker tavlen ren

Trænerteamet vil endnu ikke melde et succeskriterie ud for sæsonen, fordi de grundigt vil vurdere spillermaterialet de første fjorten dage af træningen. Alle skal have mulighed for at vise deres værd.

”Om man var førsteholdsspiller eller andenholdsspiller sidste sæson er ligegyldig. Vi vil se, hvem der møder op til træning og bedømme den enkeltes indsats. Tavlen er vasket ren. Nye spillere udefra er også mere end velkomne til at komme ned og vise os, hvor godt deres støvler er snøret,” bedyrer Michael Præstegaard, der ligesom Kristian Rødbro repræsenterer en af de mange tilflyttere, der er kommet til Løgten og Skødstrup de senere år.

Begge trænere understreger desuden, at de gennem fællestræning vil skabe en bedre sammenhæng mellem de to seniorhold.

Sjovt og seriøst

Den nye andenholdstræner, Anders Brændstrup, vil også gøre sit til at bygge bro mellem de to hold. Fodboldmæssigt vælger han samme system som førsteholdet, så alle seniorspillere vænner sig til samme spillestil. Mens succeskriteriet på førsteholdet endnu er udefineret, er mælet dog klart, når snakken falder på serie 6-holdet.

”Vi skal helt sikkert rykke op. Det er derfor vigtigt for mig at sørge for seriøse træningspas. På den måde kan jeg også levere gode kandidater til førsteholdstruppen,” siger den garvede og loyale Skødstrupdreng, der dog påpeger, at det altid skal være sjovt.

”Jeg vil sørge for, at vi holder så mange dobbeltstævner som muligt, hvor første- og andethold spiller hjemmekampe efter hinanden. Så kan alle gutterne bagefter drikke en øl sammen i omklædningsrummet. Det er en god mulighed for at blande posen,” forklarer Anders Brændstrup, der også knytter grand old man i Skødstrup, Hans Handberg, til holdet for blandt andet at styrke det sociale.

De to andre trænere vil den samme linje. De håber på at kunne holde fat i det unikke, der gør, at folk gider at køre fra Aarhus for at træne og kommer trods beskedne træningsfaciliteter.
”Skødstrup skal fortsat være en social klub med ambitioner,” siger Kristian Rødbro.

Publiceret 19 January 2012 12:02