Aut. forterapeut Mette Krogh Bøje til venstre og aut. fodterapeut Eva Friis.

Aut. forterapeut Mette Krogh Bøje til venstre og aut. fodterapeut Eva Friis.

Kunderne svæver fra fodterapeuten

Travlhed får aut. fodterapeut Eva Friis i Kolind til at give plads til yderligere en fodterapeut i klinikken

Af
Af Martin Schultz

Huset skælver og kopperne rasler på bordet hos autoriseret fodterapeut Eva Friis på Kapelvej i Kolind.

Det skyldes dog ikke trykket fra behandlingskrævende kunder, men de store entreprenørmaskiner, som netop i disse måneder skubber rundt med tonsvis af jord og materiel for at blive færdige med den omfartsvej, som skal aflaste trafikken gennem den snart forskønnede Kolind Midtby.

Også  Eva Friis trænger til at blive aflastet på sin livets landevej.
Derfor har hun fra 26. januar åbnet sin klinik for aut. fodterapeut Helle Krogh Bøje, som fremover vil være med til at sørge for at kunderne i Klinik for Fodterapi i Kolind kan få plejet deres fødder.

Svæver fra klinikken

Eva Friis åbnede sin klinik på Kapelvej i Kolind for 11 år siden og startede som hun selv siger med ”en ligtorn om ugen”.

Som mange andre terapeuter er Eva Friis startet i en hel anden ende af arbejdsmarkedet, nemlig fra eletronikbranchen.

”Men jeg ville så gerne have med mennesker og gøre og yde omsorg,” fortæller Eva Friis.

Der kom gang i forretningen, som er vokset så meget, at Eva Friis faktisk længe har haft for travlt med at pleje fødderne på kunderne, som derefter synes, at ”de svæver fra klinikken”.

”Jeg underviser nemlig også på Aarhus Sygehus diabetikere i hvordan de skal passe deres fødder. Dér er jeg del af et team og får en god faglig feedback.”

Plads til kunderne i klinikken

Den nye fodterapeut i Klinik for Fodterapi i Kolind er Helle Krogh Bøje fra Vivild.

Hun er statsautoriseret fodterapeut, men har en fortid i detailhandelen og har for år tilbage arbejdet i SuperBrugsen i Kolind.

Helle Krog Bøje arbejder med under Eva Friis' ydernummer og behandlingen er derfor tilskudsberettiget.

”Jeg ser frem til at hjælpe de mange kunder, som har måttet vente i klinikken,” siger Helle Krogh Bøje, som også gerne vil tage ud til udebehandliner i kundernes eget hjem. 
 

En autoriseret fodterapeut sørger blandt andet for almindelig fodpleje, fjerner ligtorne og hård hud, kan lave bøjler til nedgroede negle og laver indlæg i sko. Klinik for Fodterapi i Kolind er omfattet tilskud fra den offentlige sygesikring. Det er samtidig muligt at få tilskud fra Sygeforsikringen Danmark. Pensionister kan desuden søge om helbredstillæg fra kommunen.

Publiceret 19 January 2012 10:32