En fælles indsats for at lave en anvendelig aktivitetskalender bygget op omkring djurslive.dk vil være til stor gavn for mange lokalområder - og samtidig betyde et kæmpe spring for den samlede markedsføring af Djursland.

En fælles indsats for at lave en anvendelig aktivitetskalender bygget op omkring djurslive.dk vil være til stor gavn for mange lokalområder - og samtidig betyde et kæmpe spring for den samlede markedsføring af Djursland.

Aktivitetskalenderen er kun få klik væk

En velfungerende aktivitetskalender i lokalområdet er tættere på end mange er klar over

Af
Mogens Greve

Kultunaut har i efterhånden en del år været en både nem og billig tilgang til at lave den lokale aktivitetskalender på nettet.
På trods af det er der gennem tiden brugt mange frivillige ressourcer på at lave alternative kalenderløsninger som dog oftest viser sig at være skønne, spildte kræfter.

Ikke prioriteret

På Djursland har man den fælles aktivitetskalender djurslive.dk.
På hjemmesiden kan man blandt andet læse, at det er Norddjurs og Syddjurs Kommune som sammen med Destination Djursland står bag projektet.

Problemet er blot, at djurslive.dk ikke har været prioriteret særlig højt og ikke indeholder de nødvendige faciliteter til at være et brugbart værktøj for de mange.
Djurslive.dk er koblet op på Kultunaut - landets mest udbredte aktivitetskalender - som også benyttes af mange medier, hvor der så er lavet individuelle løsninger på præsentation og søgemuligheder.

Behovet skal beskrives

En af de basale ting som mangler på djurslive.dk er søgefunktioner - på kort og eller postnummer - da man i søgninger ofte ikke har brug for at se alle arrangementer på hele Djursland - men kun indenfor et afgrænset område.

"Det vil ikke koste noget på djurslive.dk at lave en søgefunktion på postnumre, og eksempelvis opsætning at en søgefunktion på kort vil ikke være nogen særlig stor udgift, da vi jo i forvejen har lavet forskellige opsætninger på andre hjemmesider," siger indehaver af Kultunaut, Mads Gudmand-Høyer.
"Det vil være forholdsvis enkelt at tilrette djurslive.dk i forhold til de ønsker, der ellers måtte være."

Øvelsen består nok så meget i at få beskrevet, hvordan den optimale aktivitetskalender for Djursland skal se ud, for at den kan optimeres og dække det behov, der vitterligt er for en velfungerende aktivitetskalender i lokalområderne.

Eksempler på hjemmesider bygget op om Kultunaut: lokalavisen.dk, randersnu.dk, aarhusportalen.dk, oplev.odense.dk, oplev.lejre.dk, oplev.vejle.dk, naturoplevelser.nu, byogkultur.frederiksberg.dk - under udvikling - beregnet for mobiltelefoner.

Publiceret 14 January 2012 06:00