Per Vers. Pressefoto

Per Vers. Pressefoto

Brandvarmt teater til de unge i VærelZe 313

Hotte navne med rap og stand up på Ungdomsscenens VærelZe 313's forårsprogram

Af
Af Martin Schultz

Per Vers og Christian Fuhlendorff er blandt trækplastrene, når Ungdomsscenen VærelZe 313 blænder op for en nye række arrangementer i foråret.

Det er igen de unge selv fra Crew 313, der har stukket hovederne sammen og fundet ud af hvem de gerne ville have til at komme til Rønde og optræde.

”Vi har lige nu et crew på omkring 20 unge, som er med til at planlægge, arrangere og gennemføre forårets arrangementer i Teatersalen i Rønde,” fortæller Lene Struck-Madsen fra Teaterkompagniet – Syddjurs Egnsteater.

Rapperen med kunstnernavnet Per Vers kommer allerede til Rønde onsdag 25. januar, mens stand up'eren Christian Fuhlendorff, som blandt andet er kendt fra TV2 Zulu, går på scenen på Hotellet 29. februar.

Det sidste arrangement i rækken er en impro comedy aften med professionelle skuespillere 21. marts.

Landets bedste freestylerapper

Første mand på scenen bliver Per Uldal, som er kendt under kunstnernavnet Per Vers eller Per V.

Han er fra Gram i Sønderjylland, men flyttede efter sin studentereksamen til København. Her dannede han gruppen Sund Fornuft, som udgav to albums. Gruppen hittede med nummeret Zen Midt I Centrum, som var en hyldest til København og tilflytterne.

Per Vers vandt desuden i 2000 og 2001 den berømte MC's Fight Night freestyle-rap-battle-turnering og trak sig ubesejret tilbage. Han regnes i dag stadig som Danmarks bedste freestylerapper.

Per Vers har også været set i TV programmet "7 sure mænd" der handlede om syv ældre danske herrer, som man fulgte i flere afsnit. De skulle prøve nye ting, som de ellers før i tiden havde foragtet.

Kendt i Kultur Danmark

Det er de unge selv, som tager kontakt til de kunstnere de ønsker skal komme til Rønde.

Selve konceptet med at lade de unge selve bestemme og stå for scenekunstneriske arrangementer har givet genlyd i Kultur Danmark, hvor mange har ønsket at høre TeaterKompagniet – Syddjurs
Egnsteaters erfaringer med at få unge mennesker til at strømme til teaterforestillinger.

Ungdomsscenen VærelZe 313 får da også støtte fra LAG Djursland, Syddjurs Kommune og Børnekulturens Netværk.

VærelZe 313 20. januar kl. 20.00 KRAG om Jens Otto Krag: Statsminister, kunster, forfører, geni og drukkenbolt. 25. januar kl. 20.00 Per Vers 29. februar kl. 20.00 Christian Fuhlendorff og Torben Chris 21. marts kl. 20.00 Impro Comedy med Dann Phaff, Anders Brink Madsen og Camilla Gjelstrup Alle forestillinger spilles på Hotellet i Rønde

Publiceret 10 January 2012 15:08