Jannek de Place udlignede i sidste sekund med en Mogens Olsen-kringle.

Jannek de Place udlignede i sidste sekund med en Mogens Olsen-kringle.

Håndbold:

Janneks kringle reddede et point i hus

Aastrup/Hammelev-Grenaa skuffede fælt i lørdagens udekamp mod VRI, hvor Janne de Place og Mikkel Juhl tilsammen scorede 15 af 22 mål

Af
Af Lars Norman Thomsen

Aastrup/Hammelev-Grenaa (ÅHG) sluttede 2011 af på bedste vis ved overbevisende at vinde lokalopgøret mod Nørre Djurs HK i håndboldherrernes 3. dvision foran 900 tilskuere i Grenaa Idrætscenter.
Lørdag skulle rækkens nummer 3 så følge op på indsatsen på udebane mod bundholdet VRI, og lad det være sagt med det samme: ÅHG skuffede fælt, men hev alligevel heldigt det ene point i hus ved at spille 22-22 efter at have været bagud 14-10.
"VRI spillede som det bundhold de er, men vi var endnu dårligere," lyder det selverkendende fra ÅHG-cheftræner Torben de Place.
Nu gjorde det ikke opgaven lettere, at ÅHG fik fire afbud til opgøret. Det sidste tikkede ind på selve kampdagen.
"Forsvaret virkede vakkelvornt og uden nogen form for fight, og det resulterede i stort set ingen redninger i første halvleg," fortæller Torben de Place.
"Fremme var der ingen konsekvens i afslutningerne, og selv de letteste kontrachancer blev misbrugt, og straffekast blev brændt."
Nede med 14-10 ved pausen vankede der er en træner-opsang i pausen, men det havde nu ikke den store effekt i starten af anden halvleg, hvor VRI ikke blev forhindret i at spille nogle lange angreb som nemt resulterede i scoringer, fordi ÅHGs normale varemærke, forsvaret, var alt for rustent og tamt.
 

Florian Wichert stemplede ind

Eneste forskel på de to halvlege var, at ÅHG-keeper Florian Wichert langsomt meldt sig ind i kampen.

Angrebsspillet hang dog stadig ikke sammen, og stillingen blev hurtigt 17 – 11 til hjemmeholdet.

Men bedst som det hele så ud til at vende, og ÅHG ganske langsomt sneg sig ind i kampen "mod et  umådelig dårligt spillende VRI mandskab" - for nu at bruge Torben De Places karakteristik - blev udeholdet ramt af en byge af udvisninger.

"Tre gange i træk fik vi en mand i straffeboksen for brok og dårlig opførsel, mens vi var i boldbesiddelse," lyder det fra en frustreret cheftræner.

På dette tidspunkt havde ÅHG hentet hjemmeholdet ved stillingen 18-18 som følge af fine præstationer af Mikkel Juhl og Jannek de Place, samt Florian Wicherts små mirakler i målet. 

De to førstnævnte spillere var i øvrigt de eneste fra ÅHG-lejren, der på dagen kunne være deres indsats bekendt i angrebsspillet, ifølge Torben de Place.
De mange udvisninger hjalp VRI til endnu en gang trække fra og bringe sig på 20–18.

Mogens Olsen-kringle

I slutfasen blev der langt om længe fightet lidt i begge ender. VRI havde dog held til at holde føringen på 22 – 21 helt ind i de døende sekunder.

Her medførte den hårde fight dog et tremeterkast til ÅHG bare to sølle sekunder før slutfløjtet.

Alle seks forsvarsspillere fra VRI var klumpet godt sammen foran bolden, men på nærmest magisk vis lykkedes det at spille bolden til Jannek de Place, der som en slange snoede sig udenom muren og klippede bolden ind til udligning i en rigtig Mogens Olsen-kringle samtidig med at slutsignalet lød.

"Et fantastisk slutresultat  i en kamp,  som holdet på ingen måder kunne være bekendt. Men 15 minutters heroisk fight, havde på mirakuløs udlignet det ringeste spil i denne sæson og en tandløs indsats de første 45 minutter mod et VRI-hold, der stiler direkte mod Jyllandsserien," lyder den kontante konklusion fra ÅHGs cheftræner.

Han ser frem til, at holdet i samarbejde med et talstærkt publikum kan få vasket (skam)pletten af, når holdet søndag 15. januar møder TMS i Grenaa Idrætscenter klokken 16.45.
"Der er mange, der har brug for at revanchere sig," konstaterer træneren.
 

Kampfakta: VRI - ÅHG Spilledato: 07-01-2012 Division/serie/række: 3. division herrer Resultat: 22-22 (14-10) Målscorere: Jannek de Place 8 Mikkel Juhl 7

Publiceret 07 January 2012 23:52