Ebeltoft Garden forbereder rundt jubilæum

Ønske om at samle et veteranorkester af gamle gardere til 40 års jubilæum

Af
Af Martin Schultz

”Vi er stolte over at en by som Ebeltoft har sin egen garde.”

Det siger formanden for Ebeltoft Garden, John Voigt, op til gardens 40 års jubilæum i september.

Og når man nu har en garde i byen, så skal et 40 års jubilæum fejres med en ordentlig fest.

”Derfor vil vi gerne i kontakt med tidligere gardere og deres pårørende. Både fordi de skal med til aktiviteterne og til festen, men også fordi vi gerne vil have et veteranorkester af tidligere gardere til at spille til jubilæumsfesten,” siger John Voigt.

Han håber, at det bliver muligt at lade den nuværende garde og veterangarden starte fra hver sin ende af byen for så at mødes til en fælles koncert på for eksempel Torvet i Ebeltoft.

Svært at tiltrække unge

Ebeltoft Garden blev stiftet i 1972 af arkivar Kurt Elgaard. Han puslede med tanken om en garde med både gående og ryttere til hest. Det sidste blev dog hurtigt opgivet.

Men Ebeltoft Garden blev til virkelighed med drenge og piger på instrumenterne og god støtte fra borgere og de stærke institutioner som Håndværkerforeningen, Handelsstandsforeningen og Turistforeningen.

Da garden startede var der 70 medlemmer. I dag er der 22 aktive og 8-9 passive medlemmer. En garde deler vilkår med mange andre ungdomsaktiviteter.

”Tiden gør det svært at drive en garde. Der er så mange tilbud til de unge,” siger John Voigt, som har været Ebeltoft Gardens formand de sidste to år.

Tur til udlandet hvert andet år

Netop derfor er der al mulig grund til at fejre 40 års jubilæet.

”Det er en stadig kamp at skaffe musikere og at få økonomien til at hænge sammen,” siger John Voigt.

Ebeltoft Gardens tilbud lokker ellers med optrædender rundt omkring til byfester, sommerfester og andre arrangementer, og en udenlandsrejse hvert andet år.

”Forrige år gik turen til Østrig og vi har en invitation om at komme til Spanien,” fortæller John Voigt.

Medlemmer af Ebeltoft Garden betaler kontingent. Et samarbejde med Syddjurs Musikskole giver mulighed for tre instruktører. Desuden støtter OK og flere lokale erhvervsvirksomheder, ligesom Ebeltoft Handelsstandsforening bruger Ebeltoft Garden til arrangementer i byen.

Publiceret 07 January 2012 12:00