Fra Teaterkompagniets forestilling Nicklas.

Fra Teaterkompagniets forestilling Nicklas.

Fodslag om børneteater i Syddjurs

Samarbejde sikrer at alle børn fra 0.-5. klasse får en børneteaterbrochure med hjem

Af
Af Martin Schultz

Med et nyt fælles program for børneteater i Syddjurs får børnekulturen endnu et skub i den rigtige retning.

Det er Teaterkompagniet – Syddjurs Egnsteater, som har taget téten i samarbejdet med Syddjurs Teaterforening, børnebibliotekerne i Syddjurs, Kulturministeriet i Ebeltoft og senest med Kom-Bi Børneteater i Hornslet.

Kulturministeriet – Ebeltoft Kulturhus optræder i programmet med to forestillinger i foråret.

Mandag 6. februar viser Teaterkonmpagniet sin egen forestilling Nicklas for de 6-11  årige ved to forestillinger kl.  9.00 og 10.30. Søndag 1. april kl. 14.00 opføres eventyret om Guldlok og de 3 bjørne for de 3-6 årige.

Den nye børneteaterbrochure bliver uddelt først i det nye år, og den præsenterer syv forskellige forestillinger. Det er både Teaterkompagniets egen forestilling Nicklas og gæstespil med børneteatre fra hele landet.

Teater i offensiven

Teaterkompagniet – Syddjurs Egnsteater har sin base på Hotellet i Rønde, men viser også forestillinger i Kulturministeriet i Ebeltoft og i KomBi i Hornslet.

Teaterkompagniet etablerede sig som egnsteater i Syddjurs Kommune for tre år siden og der er sket meget på scenekunstens område efter at de professionelle teaterfolk rykkede ind på Hotellet i Rønde.

Forude venter til sommer et stort egnsspil på Rosenholm Slot med Marsk Stig som tema, og ungdomsscenen VærelZe 313 er blevet landskendt for sin evne til at mobilisere unge til teateroplevelser på deres egne præmisser.

Teater til alle børn og unge

Også børneteaterområdet er blevet styrket i Syddjurs Kommune efter at Teaterkompagniet er blevet tovholder.

”Vores mål er ikke at overflødiggøre de andre aktører, men at styrke organisationen med vores professionelle kompetencer og vores netværk,” siger Hege Tokle.

Hun vil gerne udbrede teateroplevelsen til endnu flere både børn og voksne.

”Jeg vil arbejde for at teater bliver lige så vigtigt som gymnastik og musik i skolen. Målet er at hvert barn i Syddjurs kan opleve mindst en teaterforestilling om året”, siger Hege Tokle.
 

Børneteater i Syddjurs Følgende parter er med i samarbejdet om det fælles program Teaterkompagniet – Syddjurs Egnsteater Børnebibliotekerne i Syddjurs KomBi Børneteater Syddjurs Teaterforening Kulturministeriet – Ebeltoft Kulturhus Billetinfo, bestilling og yderligere oplysninger på www.teaterkompagniet.dk

Publiceret 01 January 2012 12:00