Debat:

Regeringen svigter Norddjurs

Af
Af MF Kristian Thulesen Dahl

Gruppeformand for Dansk Folkeparti:

"I Lokalavisen den 13. september sidste år kunne man læse, at SFs formand Villy Søvndal på vegne af S og SF lovede mere velfærd til borgerne i Norddjurs. Konkret ville Søvndal tilføre Norddjurs Kommune 55,4 mio. kroner ekstra til velfærd, hvis S og SF kom i regering. 
Han foreslog, at pengene blev brugt på bedre ældrepleje, folkeskolerne og børnehaverne.     
Nu er S og SF kommet i regering, men pengene er endnu ikke dukket op. Og vi må konstatere, at Norddjurs Kommune nok aldrig får dette store millionbeløb. Da jeg for nylig i folketingssalen spurgte finansminister Bjarne Corydon (S) til Søvndals løfte, fik jeg følgende nedslående svar: ”Altså, der blev lagt et valgoplæg frem før valget. Det kunne ikke gennemføres helt og fuldt, fordi der ikke var 90 mandater bag. Så forhandlede man for at nå længst muligt, og nu er man nået frem til den situation, hvor der faktisk er skaffet penge til flere investeringer i kommunerne næste år, ved næste års forhandlinger om kommuneaftalerne for 2013”, udtalte Finansministeren.
Tragisk at regeringen endnu engang løber fra et så konkret løfte. For Dansk Folkepartis vedkommende løber vi ikke fra løfter om mere velfærd. I vores ændringsforslag til finansloven lover vi mere velfærd for over 2 mia. kr. næste år, bl.a. til vore ældre og hjerneskadede patienter. De penge skal finansieres af en nedsættelse af udviklingsbistanden, så den kommer ned på niveau med andre EU-lande."
 
                                               

Publiceret 22 December 2011 15:21