Jørgen Ørgaard forstår, hvorfor Jan Petersen trækker tingene så hårdt op i forhold til akutlægebilens placering, men han synes mest af alt, at borgmesteren er på vildspor.
Foto: Region Midtjylland.

Jørgen Ørgaard forstår, hvorfor Jan Petersen trækker tingene så hårdt op i forhold til akutlægebilens placering, men han synes mest af alt, at borgmesteren er på vildspor. Foto: Region Midtjylland.

Lægebil:

"Du er på vildspor Jan Petersen"

Forkæmperen over alle for at få lægebilen placeret med fast base i Kolind mener, at Norddjurs borgmester er på vildspor

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Borgmesteren i Norddjurs skal naturligvis forsvare en placering af akutlægebilen i Grenå. Det er kommunens største by, og her bor de fleste vælgere – sagt helt uden brod", lyder det fra Jørgen Ørgaard, formand for Borgerforeningen Mols, og frontkæmper for at lægebilen flyttet til en permanent base i Kolind.

Jørgen Ørgaard påpeger, at når regionen kun tilbyder én akutlægebil til betjening af to kommuner på Djursland, så kan Norddjurs ikke bare køre solo.

"Den ene kommune kan anstændigvis ikke indgå ensidig aftale med regionen om et fælles element – her akutlægebilen. Alle må nøjes med at fremføre argumenter overfor regionsrådet", siger Ørgaard.

Borgmester på vildspor

Når Jan Petersen i sin argumentation for at bibeholde lægebilen i Grenaa,  overfor regionsrådet fremfører, at man i Norddjurs Kommune forventer, at regionspolitikerne fastholder de funktioner, der skal indgå i regionens andel af Grenaa Sundhedshus og her inkluderer akutlægebilen, så er borgmesteren på vildspor, ifølge Jørgen Ørgaard: "Akutlægebiler er slet ikke knyttet til Sundhedshuse."

Han henviser til en passus på Region Midts hjemmeside:

"Akutlægebilen er et præhospitalt tilbud, som er et supplement til ambulancen. Akutlægebilen bringer lægen ud til patienten, og kan begynde øjeblikkelig behandling på stedet, i stedet for at patienten må vente med at blive behandlet, til ambulancen kommer frem til hospitalet = Akuthospitalet ud til patienten”.

"Der står ikke ét ord om sundhedshuse, og der er i øvrigt sundhedshuse mange steder", understreger Ørgaard.

Favoriserer kun Grenaa

"Med regionens egne ord er Akutlægebilen så centralt placeret i det præhospitale tilbud, at patienten ikke skal vente med at blive behandlet, til ambulancen kommer frem til hospitalet", fortsætter han.

Ifølge Ørgaard skal der kun et blik på kortet til at se, at kun ambulancen i Grenaa får optimalt udbytte af, at akutlægebilen skal være et supplement til ambulancen.

"Alle øvrige 4-5 ambulancer må enten pænt vente på akutlægebilen eller straks køre patienten til behandling på hospital. Derfor har en centralt placeret akutlægebil midt på Djursland den største mulighed for at leve op til sit formål: At være et supplement til ambulancen. Placeringen i Grenå favoriserer ambulancen i Grenaa."

Publiceret 01 December 2011 09:53