På Hurlumhejdag kan man prøve at synge i kor. Her elever fra Langhøjskolen. Arkivfoto.

På Hurlumhejdag kan man prøve at synge i kor. Her elever fra Langhøjskolen. Arkivfoto.

Stort hurlumhej på landbrugsmuseet

Hurlumhej-dag på Dansk Landbrugsmuseum søndag 6. november klokken 10-16

Af
Anette Bonde

"Hurlumhej er blandt andet moderne mums og mad-arkæologi, fed musik og super sang, kreative hænder og kunstneriske hoveder, teaterleg og roekast, heste, grise, køer, får og en 'gang-i-den-bondegård'.

Sådan beskriver museumsformidler Conny Radza den hurlumhejdag, som Dansk Landbrugsmuseum Gl. Estrup har på bedding. Søndag 6. november klokken 10-16 går det løs for store og små børn, forældre og bedsteforældre og andre interesserede.

Dans, teater og musik

Kulturskolen Norddjurs er medarrangør af Hurlumhejdag og møder op med såvel musik, dans, billede- og dramaskole. Børnene kan være med i danseworkshop og teaterlege og se værker af billedskolens elever.
Kulturskolen har inviteret alle skoleelever, der får musikundervisning, alle skolekor og alle kirkekor til at komme og synge sangen "A er en abe" sammen med Sebastian Klein. Andre fremmødte på dagen må også gerne være med i dette kor. Der er fællesøvning klokken 13-14.15, og klokken 15 er alle klar til koncert sammen med Sebastian.

Man kan finde sangen på kulturskolen hjemmeside: www.kultursko.dk.

Dyr og sækkeløb

Sebastian vil benytte sig af chancen til gense nogle af Dansk Landbrugsmuseums dyr fra dengang han var med i optagelserne af ?Sebastians Jul?. Conny Radza fortæller, at musen Herkules desværre ikke lever mere, til gengæld medbringer Sebastian sine egne musevenner, som man kan møde på scenen klokken 14.15

Man kan også hilse på andre dyr, blandt andet et får, der bliver klippet. Der kommer også en bi-avler, og man kan få sved på panden på 'gang-i-den-bondegård' Fra klokken 10.30 og fremover hver time afholdes dyster i alt fra sækkeløb til keglespil, blot der er personer, som tør udfordre og blive udfordret.

Mad og drikke

Lækkerier til ganen er der også mange af. Anne Hjernøe byder sammen med 4H's madskole på Hurlumhejsuppe med Hurlumhejknas, og Kagebager Ulrikke byder på Hurlumhejkager. I Dansk Landbrugsmuseums historiske køkken kan man røre i gryderne og smage på historiske retter.

Andre attraktioner møder op med præsentationsstande, aktiviteter og konkurrencer. Det er blandt andet Kattegatcentret, Randers Regnskov, Fregatten Jylland, Stenvad Mosebrugscenter, Syddjurs Naturcenter, Østjysk Køreselskab (heste), Gl. Estrup Rideskole, Auning bibliotek, Borupgård Lys, Urtegården og Sidses Hurlumhejværksted.

Dagen bliver dækket af børnejournalister, hvis anmeldelser og interview kan læses i Lokalavisen efterfølgende.

Publiceret 01 November 2011 07:00