Nationalpark kritiker med i køb af Fuglsøcentret

Selskabet Hermod Ejendomme A/S fra Aarhus med blandt andet erhvervsmanden Odd Sinding har købt Fuglsøcentret

Af
Af Martin Schultz

Det betalingsstandsningsramte Fuglsøcenter er blevet solgt til Hermod Ejendomme A/S i Århus.
Bag selskabet står de to erhvervsmænd Odd Sinding  og Lauge Dehn, som igennem mange år, både sammen og hver for sig, har drevet erhvervsvirksomhed i blandt andet Århus og Randers.
Overtagelsen af det kendte kursus- og konferencecenter med den udsøgte beliggenhed i Nationalpark Mols Bjerge fremgår af en pressemeddelelse, som er udsendt fra Odd Sindings virksomhed, Sinding & Compagni.
Fuglsøcentrets ejer DGI drejede definitivt nøglen om på det kendte kursus- og konferencecenter 14. oktober og alle medarbejdere på nær nogle få ISS servicemedarbejdere forlod stedet.
Fuglsøcentret har været annonceret til salg i avisannoncer til 30 mill. kr., men Hermod Ejendomme A/S oplyser ingen pris for overtagelsen.

Kendt som kritiker af Nationalparken

Erhvervsmanden Odd Sinding er kendt som en stærk kritiker af Nationalpark Mols Bjerge, og han har som lodsejer i Mols Bjerge været særdeles aktiv i hele Nationalparkdiskussionen.
Han var med til at stifte ”Forening af Private Lodsejere i og omkring Nationalpark Mols Bjerge”, hvor han idag er suppleant i bestyrelsen. Odd Sinding var i opspillet til Nationalparkens åbning særdeles aktiv med Nationalpark-kritiske indlæg i pressen.
Købet af Fuglsøcentret er ifølge Odd Sinding gjort med stærke positive følelser. 
”Jeg holder meget af Mols Bjerge og Mols i det hele taget, så denne gang er der også stærke følelser med i investeringen.”

Fastholde og udvikle Fuglsøcentrets rolle

Odd Sinding har frygtet, at Nationalparken ville føre til naturtivolier i det område, hvor han ejer flere besiddelser.
”Faktum er, at Nationalparken er her. Og vi skal for alt i verden ikke have naturtivolier. Vi skal have kvalitet. Vi skal skabe noget positivt for lodsejere, beboere og næringsdrivende i lokalområdet og for kursister og besøgende i alle aldre. Naturen er og skal være omdrejningspunktet for vores aktiviteter,” siger Odd Sinding.
Ifølge Odd Sinding vil de nye ejere fokusere på at fastholde og udvikle centrets rolle som et ærligt og gedigent konference- og kursuscenter som det primære.

Publiceret 01 November 2011 14:33