Folketingsvalg:

Det glemte Danmark

Mogens Nyholm, Folketingskandidat Radikale Venstre, 8940 Randers SV:

"For nogen tid siden var jeg censor nede i Sønderjylland. I et område med en fantastisk natur, og nogle utrolige venlige mennesker.

I en pause kom jeg til at tale med den lokale underviser om begrebet Udkantsdanmark.
Hun lagde ikke skjul på, at hun hadede dette ord, for hun følte ikke, at hun boede i noget udkantsområde. Her er jo dejligt og masser af styrker, sagde hun.

Værre er, at Udkantsdanmark får en selvforstærkende negativ effekt på vores område, mente hun. Jeg giver den gæve Sønderjyde ret.

Politikere benævner ofte Djursland som en del af Udkantsdanmark. Som født og opvokset på Norddjursland kunne jeg aldrig finde på at bruge dette ord om Djursland. Her er jo mangefold af styrker.

Foreningsliv, fællesskaber, fantastisk natur skal nævnes her. Her er masser af uudnyttede styrkepositioner, som kan bringes i til live, hvis mulighederne udnyttes, eller rettere der gives mulighed herfor.

Min gæve sønderjyske kollega og jeg kunne ikke på dagen finde et ord, der kunne erstatte dette frygtelige "Udkantsdanmark". Måske er det rigtige "det glemte Danmark"; glemt alt for ofte af vores landspolitikere.

Jeg glemmer aldrig Djursland; ej heller hvis jeg komme i Folketinget. Det ér utrolig vigtigt, at Danmark år 2020 er et Danmark, hvor alle landsdele er med, og gives muligheder."

Publiceret 30 August 2011 20:00