Søren Gericke bag gryderne i Rønde

Mesterkokken Søren Gericke krydser sit spor til fernisering med Per Kirkeby skulpturer

Af
Af Martin Schultz

Det bliver ”mestersnakkeren” Søren Gericke, som laver maden til ferniseringen med Per Kirkebys kunst i Boggalleriet torsdag 1. september.
Der er tradition for at kulturarrangementer i Boggalleriet hos boghandler Niels Trangbæk følges op af et måltid i den tilstødende Café Laurits.
Der bliver således til et kunsterisk topmøde i Rønde, når ”madkunstneren” Søren Gericke skal spille op til billedkunstneren Per Kirkeby.
Per Kirkeby vil selv være til stede ved fernsieringen.
Ferniseringen er offentlig, mens alle pladser i Café Laurits er udsolgt
 

Per Kirkeby er manden bag Åben Vand

Der er fernisering torsdag kl. 18.30 af den udstilling med blandt andet 16 bronzeskulpturer af Per Kirkeby, som det helt sensationelt er lykkedes boghandler Niels Trangbæk at skaffe til Boggalleriet.
Udstillingen omfatter også grafik og bogkunst, og Niels Trangbæk udgiver i anledning af udstillingen en lille bog med tekst af forfatteren og idéhistorikeren Lars Morell om Per Kirkebys Feltbøger.
Udstillingen med Per Kirkebys skulpturer er meget aktuel i netop Rønde, fordi udførelsen af den første etape af Åben Vand udsmykningen er umiddelbart forestående. Opførelsen af de to murstenstårne ved Kaløtorvet forventes påbegyndt i løbet af efteråret.
Per Kirkeby er kunstneren bag det store Åben Vand udsmykningsprojekt i Rønde,

Søren Gericke overtog Oscars Cafeteria

Også kokken og hurtigsnakkeren Søren Gericke har en fortid i Rønde.
Søren Gericke overtog i 1995 sammen med sin daværende kone, journalisten og forfatteren Pernille Plaetner, det i Rønde velkendte Oscars Cafeteria på Hovedgaden og omdannede det til Sørens Spisehus.
Dermed blev Rønde sat på det gastronomiske landkort, men Søren Gericke måtte få år efter opgive sit spisested.
Bygningen blev derefter overtaget af den nuværende ejer Rober Mekhael, som indrettede sin dansk-franske Restaurant Bag Søjlen på stedet.

Søjler i Rønde før og nu

Det var ligeledes Søren Gericke, der bragte den første søjle til Rønde, da han lod kunstneren Ulla Helga Iversen lave den fem meter høje "Rønde Tower".
Søren Gericke tog dog tårnet med sig, da han lukkede sin restaurant.
Men Robert Mekhael placerede den nuværende søjle foran sin restaurant og gav den navnet ”Restaurant Bag Søjlen”.
Søren Gericke er en gammel ven af Per Kirkeby, og de har blandt andet udgivet en kunstnerisk kogebog sammen.
I sin bog om Søren Gericke, ”MesterSnak”, takker Pernille Plaetner blandt ganske få navne Per Kirkeby for hans medvirken til at tegne bogens portræt af Søren Gericke.

Publiceret 30 August 2011 13:19