Vindmøllemodstandere var igen flittigt repræsenteret ved torsdagens byrådsmøde, men kun i spørgetiden.
Billedet stammer fra en tidligere seance i byrådssalen.

Vindmøllemodstandere var igen flittigt repræsenteret ved torsdagens byrådsmøde, men kun i spørgetiden. Billedet stammer fra en tidligere seance i byrådssalen.

Filibuster fra modstandere af vindmøller

Vindmøllemodstandere i Syddjurs skiftedes til at bruge mikrofonen under byrådets spørgetid

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det mindede om en filibuster (se faktaboks), da de lokale vindmøllemodstandere af de planlagte projekter i Kærende, Skiffard og ved Skaføgaard dukkede op i flok til torsdagens byrådsmøde, hvor de på skift stillede en byge af spørgsmål til byrådet og primært borgmester Kirstine Bille i byrådets spørgetid.

Der var ikke meget nyt under solen i hverken spørgsmål eller svar. Dog afslørede seancen, at Syddjurs Kommune havde givet en lokalplan en forkert notation, og at borgmester Kirstine Bille ved et tidligere møde med repræsentanter for vindmøllemodstanderne ikke havde styr på om det var 136 eller 125 meter høje vindmøller, der er planlagt opstillet ved Skaføgaard.
Det har hun senere beklaget over for de pågældende vindmøllemodstandere.

Hvis ikke vindmøllemodstandere fik andet med hjem, fik de dog markeret, at de stadigvæk er aktive i lokalområderne, og at de ikke er slået, før sidste fløjt har lydt.


Smilene var få

Normalt kalder en god politisk happening på smilet. Det gjorde denne ikke.

De fleste politikere rundt omkring på stolene, kiggede på med nedadvendte mundvige og en attitude, der sagtens kunne oversættes til: “We are not amused”.

Filibuster - I amerikansk politik taler man om en filibuster, når en politiker holder en meget lang tale eller fastholder et procedurespørgsmål, med det overordnede hovedformål at forhindre vedtagelsen af et lovforslag i et besluttende organ eller forsamling. - Udtrykket stammer fra USA’s Senat, hvor forretningsordenen ikke giver mulighed for at tage ordet fra en senator, der bliver ved med at tale. - Den hidtil længste filibuster-tale blev holdt af Strom Thurmond (på den tid demokratisk senator) i 1957, da han talte mod den foreslåede borgerrettighedslovgivning i 24 timer og 18 minutter. - Forslaget blev alligevel vedtaget.

Publiceret 30 August 2011 13:38